Samsung slipper Android-mobil

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung I7500

Dimensjoner: 11,5 x 5,6 x 1,2 cm, vekt ukjent.
Teknologi: GSM 850/900/1800/1900MHz, super-3G, 3G, Edge, Wi-fi, Bluetooth 2.1, USB 2.0.
Minne: 8 GB internminne, plass til MicroDS-minnekort.
Skjerm:
OLED, trykkfølsom, 3,2 tommer, 320 x 480 piksler.
Kamera: 5 megapiksler
Annet: Andrioid
Batteri: Ukjent

Pris: Ukjent
Tilgjengelighet: September 2009.

I dag lanserte Samsung sin aller første Android-telefon. Barnet har fått navnet I7500, og er i følge selskapet selv en fullblods multimediatelefon.

Betegnelsen Android-telefon tilsier at telefonen bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.

Utviklere har også mulighet til å lage ekstraprogrammer, som du kan kjøpe i operativsystemets egen butikk, Android Market.

Les mer om Android i testen av HTC Dream »

Med Google til randen

I7500 er ellers stappet med Googles egne tjenester, og vi nevner i fleng: Google Maps, Gmail, Google kalender, Google Talk, Google Latitude og naturligvis Googles egen søkemotor. Google Maps fungerer sammen med programmer som My Location og Street View, slik at det skulle ikke være noe problem å finne frem her i verden.

Du får også noen andre programmer forhåndsinstallert på mobilen, som for eksempel Wikitude. Dette er et program som lar deg lese om forskjellige reisemål, med info hentet fra nettleksikonet Wikipedia.

Og nå til fysikken. I7500 har mål på 11,5 x 5,6 x 1,2 centimeter. Skjermen er 3,2 tommer stor og trykkfølsom, og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Skjermen er dermed like stor som skjermen til for eksempel HTCs Touch Diamond 2, men har lavere oppløsning.

På baksiden har I7500 et fem megapikslers kamera. Hvilke muligheter du har når du skal ta bilder, er foreløpig ukjent.

Telefonen sender deg rett på nett i ekspressfart med super-3G, eventuelt 3G om du er litt utenfor landets aller største byer. Er du innenfor trådløse soner, kan du surfe gratis via Wi-fi.

Bruk eget hodesett

Et stort pluss for musikkelskere, er at I7500 har en 3,5 millimeters minijack-utgang. Dermed kan du bruke ditt vanlige hodesett når du skal høre på musikk.

I7500 skal komme i butikkene i september. Hva den vil koste er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen