Samsung slår til

Samsung har det siste tiden blitt en stadig mer hissig aktør på det norske mobilmarkedet. Den sør-koreanske mobilprodusenten lanserte i fjor fem nye modeller for norske butikkhyller, samt flere nye i år. Siden den gang har selskapet mer enn doblet markedsandelen sin fra 2% til 5%.

I dag kunne Samsung vise frem ytterligere fire nye mobiltelefoner til det oppmøtte pressekorpset; X460, A330, D500 og Z107.

Samsung X460 - minimodell uten kamera
Den siste tiden har vi sett en rekke lavprisede modeller som har havnet i den nye X-serien til Samsung. Disse har gjort en god figur i butikkene, og da spesielt kamskjellsmodellen X450. Nå følger selskapet opp med X460.

Designet til X460 har fått en liten overhaling, og den er hakket mindre enn sin forgjenger. I tillegg har man endelig kvittet seg med den ytre antennen som har plaget mange av de tidligere kamskjellsmodellene til Samsung. Vekten er redusert til 75 gram, som er noe av det letteste på markedet.

En annen viktig forskjell fra forgjengeren er at man nå har fått på plass en ytre skjerm. Dermed slipper man å åpne telefonen for å se hvem som ringer - samt sjekke klokken, signaldekningen, batterikapasiteten og lignende.

Minnekapasiteten har nådd 9 MB, som burde holde til det meste - spesielt med tanke på at telefonen hverken har kamera eller mediespiller. Taletiden har også blitt forbedret fra 3 timer til nær 4 timer.

En siste forskjell fra forgjengeren er GPRS-hastigheten. Man skal nå kunne sende MMS og e-post i dobbel hastighet (28,8 Kbps) i forhold til tidligere, ettersom man har fått på plass en Klasse 10-implementering.

Om man skal sette fingeren på noe ved X460 så er det at telefonen holder seg til en relativt simpel skjerm på 128 x 160 punkter, og heller ikke har fått på plass TFT-teknologi som ville gjort skjermbildet skarpere. Man har også fjernet trippelbåndsstøtten som ville gjort det mulig å bruke den i Amerika.

Prisen for den lille krabaten er ventet å ligge på rundt 1790 kr, og man skal kunne plukke den opp i butikkhyllene allerede denne måneden.

Samsung E330 - kameratelefon med støyfjerning
Svenske mobilbrukere har lenge kunnet boltre seg med kameratelefonen E310, mens modellen aldri ble lansert her til lands. Nå er imidlertid oppfølgeren E330 klar til å sendes ut til norske forhandlere.

Den nye telefonen lever ikke helt opp til de mer eksklusive modellene i E-serien, men har til gjengjeld fått en mer levedyktig pris på 2700 kr. Blant annet har man gått for en relativt simpel UFB-skjerm i 128 x 160 punkters oppløsning, som ikke kan leve opp til skjermene i dyrere telefoner.

E330 vil ha innebygget høyttaler-funksjon, som gjør det mulig å føre konferanser der flere personer snakker i telefonen. I tillegg har man fått på plass en ny støyfjernings-teknologi som fjerner forstyrrende bakgrunns-lyder, slik at personen i andre enden hører stemmen din tydeligere.

Det innebygde kameraet tar bilder i 0,3 megapikslers oppløsning, og kommer med innebygget fotolys for å ta bilder i mørke forhold. Telefonen har det meste av nyere teknologi som MMS, Java og WAP 2.0. Minnekapasiteten skal ifølge spesifikasjonene ligge på 9 MB.

Vi kan vente E330 ut i butikkene i løpet av november.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen