Samsung sikler på PC-divisjonen til HP

Ryktebørsen melder at Samsung har store ønsker om å kjøpe opp deler av HP.

Hva som egentlig skjer med HP synes å være litt i tåkehavet. Først kom meldingen om et særdeles godt salg i en vanskelig tid, deretter ble det meldt at HP ville legge ned produksjonen og salg av PC-er, mobiler og nettbrett. Skjønt, det siste krever litt mer oppmerksomhet. Kort tid etter de første meldingene kom det nemlig en pressemelding fra HP som klargjorde det hele litt mer.

HPs webOS-satsning legges ned, det er helt klart. Men disse produktene har ikke vært solgt i det norske markedet, så vi merker lite til det her. webOS vil derimot fremdeles eksistere i HP, så kall det gjerne en dvalemodus.

Der det trolig blir forandringer er i HP Personal Systems Group, eller bare HP PSG. HPs styre har nemlig gitt ledelsen et mandat til å undersøke ulike scenarioer for den videre satsningen i klientmarkedet. Dette er tre alternativer, nemlig et eget selskap til aksjonærene, et rent salg av PC-divisjonen eller å fortsette som før. Og det er ved et rent salg at Samsung nå seiler opp som en beiler.

Samsung skal ha vært, ifølge Digitimes, i kontakt med en rekke OEM-produsenter i Taiwan for å undersøke mulighetene for få produsert maskiner hos dem. Samsung på sin side produserer sine egne maskiner på fabrikker i Kina. Hvis Samsung skal greie å produsere så mye som HP gjør er de nemlig helt avhengig av OEM-fabrikkene i Taiwan, ikke minst siden disse fabrikkene allerede har en viss kontakt med HP.

Verner Hølleland, sjef for PSG i Norge, har ingen offisiell informasjon med tanke på Samsungs ønsker om å ta over selve PC-divisjonen.

(Kilder: Digitimes og HP)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen