TEST: Samsung satser slankt og rimelig
Test

Samsung satser slankt og rimelig

Testresultater

Samsung S3

Positive ting Radiofunksjon, billig, fint design.
Negative ting Liten skjerm, litt vanskelig styringspanel, fikk ikke spilt av video.0

Testresultater

Samsung S3

Positive ting Radiofunksjon, billig, fint design.
Negative ting Liten skjerm, litt vanskelig styringspanel, fikk ikke spilt av video.0
Samsungs mediespiller S3 satser på design og funksjoner for en billig penge. Vår test viser at den holder nesten alt den lover.

Fin designspiller
Samsung S3 er spilleren for deg som har slank lommebok, men gjerne vil ha en fin MP3-spiller. Spilleren er både slank og designmessig fin. Spilleren består av en skjerm på 1.8 tommer og et panel som lyser opp når spilleren slås på. Via dette trykkfølsomme panelet kan du navigere i menyer og styre musikken. På siden av spilleren er det en hold-knapp som du også kan bruke til å skru av og på spilleren.


Problemer med videokonvertering
Spilleren kobles til din maskin via USB. Det er gjennom denne du også lader spilleren. Du kan selv velge om du vil legge inn musikk direkte på spilleren, eller om du vil benytte Samsungs program Samsung Media Studio. Dette programmet fungerer helt greit for å sette opp spillelister og hvis du vil kan musikken din kategoriseres i spillelister som passionate, cheerful, sweet og quiet. Disse blir automatisk lagt til spilleren om du ønsker spesiell stemningsmusikk.

Programmet kan også benyttes for å overføre bilder og video. Billedoverføring gikk greit, men videofunksjonen i spilleren fikk vi lite nytte av. Et søk på nettet viser at videokonverteringen i Samsung Media Studio ikke fungerer som den skal, det går heller ikke ann å legge filmer rett inn på spillerens harddisk. Dermed fikk vi ikke benyttet videofunksjonen på spilleren, noe som er synd. Men samtidig er det sjeldent vi ønsker å se video på en 1.8 tommer stor skjerm. Det er hovedsakelig for musikk denne spilleren er ment å brukes.


Litt vanskelig navigering
Og for avspilling av musikk fungerer spilleren godt. Lyden er god og de medfølgende øreproppene fungerer greit, men som alltid kan det være lurt å investere in noen nye om du vil ha full valuta av musikken.

Det som derimot var noe kronglete er spillerens trykksensitive navigasjonssystem. Dette består av en midtknapp og fire taster, høyre, venstre, opp og ned. Når du leter gjennom musikken må du trykke flere ganger for å komme deg for eksempel nedover, her scrolles det ikke automatisk om du holder knappen inne. Derimot hopper spilleren til neste bokstav i alfabetet om du holder nedoverknappen inne. Å finne frem sanger kan da ta sin tid om du har mange på hver bokstav. I tillegg er det et problem at du lett kommer innom midtknappen slik at du starter funksjoner du egentlig ikke vil starte. Dette er litt tilvenningsproblem, men kan lett bli irriterende i lengden.


På den positive siden er spilleren utstyrt med radio. Dette er absolutt et pluss. Om du ønsker kan du også ta opp radioen om det er spesielle sanger du vil samle på til senere. Kanskje ikke den mest nyttige funksjonen, men sjekk å ha.

Økonomisk sett et helt greit kjøp
Alt i alt er spilleren helt grei. Når prisen i tilegg ligger på rundt 500 kroner for en versjon med 4GB lagringskapasitet blir den fort et attraktivt kjøp. Den er verken revolusjonerende med sine funksjoner eller teknisk sett langt frempå, men om du vil ha en billig og god musikkspiller med nødvendige funksjoner og litt til, så er det slett ikke noe dårlig kjøp om du går for denne. Om du derimot vil ha en spiller som gjør mer enn å spille av musikk, bør du kanskje satse på noe i en høyere prisklasse.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen