Samsung satser på TV

Samsung satser videre på TV-telefoner, og har nå lansert en ny modell med innebygget TV-mottaker. Telefonen bærer navnet SPH-B2300, og kommer i butikkene i Korea om kort tid.

Telefonen tar i mot TV-signaler via DMB (Digital Multimedia Broadcast), en løsning som først og fremst brukes i Korea. Systemet er også er under utprøving i Tyskland. De første koreanske TV-sendingene startet i mai i år, og sendes over satelitt til mobiltelefoner. Dette som gir muligheter for å motta signaler over hele verden. En av de mest spennende funksjonene i DMB-systemet er muligheten for å bestille TV-programmer og filmer til telefonen.

SPH-B2300 bringer flere nye funksjoner på bordet. Denne telefonen lar deg delta i interaktive TV-sendinger via et system som kalles BIFS (Binary Format For Scene). Dette har likhetstrekk med Visual Radio som vi kjenner fra noen Nokia-telefoner her hjemme. Systemet gir interaktivitet for radiolytteren. Du kan se informasjon om sangen som spilles, gi tilbakemeldinger til radiostajonen, chatte og laste ned ringetoner over GPRS.

På samme måte kan du med BIFS se en film og dele dine meninger med andre seere, eller stille spørsmål under talkshows, ikke ulikt SMS-systemet som brukes i programmer som Holmgang.

Telefonen har en QVGA-skjerm på 240 x 320 piksler, MP3-spiller og et kamera på to mekgapiksler. SPH-B2300 har også TV-utgang, slik at du kan se filmer og bilder på TV-en din. For å sikre nok plass til lagring, har Samsung laget plass til minnekort av typen TransFlash.

Det er heller tvilsomt at vi kommer til å se denne telefonen i Norge, siden koreanske telefoner baserer seg på en egen CDMA-starndard. Derfor vil det ikke være mulig å bruke den på vårt GSM- eller UMTS-nett. Telefonen lanseres under den koreanske operatøren KTF i desember.

(Kilder: Mobil.se, Slashphone.com, Cetizen.com, Hankooki.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen