Test

Samsung Omnia Pro 4

Testresultater

Samsung Omnia Pro 4

Positive ting Touch og tastatur til en grei pris. Opera er et lyspunkt. Du kan ringe med den
Negative ting Utdatert menysystem. Taster vanskelige å bruke. Dårlig respons i trykkskjerm. Rotete og lite brukervennlig.0

Testresultater

Samsung Omnia Pro 4

Positive ting Touch og tastatur til en grei pris. Opera er et lyspunkt. Du kan ringe med den
Negative ting Utdatert menysystem. Taster vanskelige å bruke. Dårlig respons i trykkskjerm. Rotete og lite brukervennlig.0

Samsung Omnia Pro 4 er en telefon du definitivt ikke vil ha. Hvis du sliter med å bli kvitt pengene dine kan du like gjerne brenne dem opp som å kjøpe deg denne Windows Mobile 6.5-telefonen.

Sjansen er nemlig stor for at du blir mindre irritert av å se pengene dine gå opp i røyk rent bokstavelig enn å vite at du har kastet dem bort på en telefon som er håpløst utdatert.

Forrige generasjon

Ubrukelig er Omnia Pro 4 rett nok ikke. Du kan ringe med den, ta bilder, se hvor du er på kart og lese e-posten din. Andre lyspunkter, som den utmerkede kontorpakken Office Mobile 2010, finnes også.

Problemet er at Windows Mobile 6.5 slik det fremstår her er håpløst udatert. Menyene er kronglete, lite gjennomtenkt og generelt vanskelig å bruke.

Noe av skylden for dette har trykkskjermen, som i likhet med operativsystemet også er av den gammeldagse sorten. Her må det fysiske trykk til for at telefonen skal reagere.

Traurige taster

Bruker du heller tastaturet til å betjene telefonen er ikke situasjonen stort lysere. Fulltastaturet har en merkelig utforming som vi ikke ble venn med, og menytastene innbyr også til feiltasting.

Både ikoner i menyene og fysiske taster finnes i overflod, og det blir rett og slett for mye av det gode. Microsoft selv er nok hjertens enig, for det nyeste mobiloperativet til Microsoft, Windows Phone 7, er langt enklere og mer strømlinjeformet.

Her er det dessverre det utdøende Windows Mobile 6.5 som står for menyene. Du skulle ikke tro at det gikk an å kludre til en så enkel ting som å bla seg rundt i hovedmenyen, men den gang ei. Ikoner som står hulter til bulter gjør at det til en heller tilfeldig opplevelse å bla rundt i hovedmenyen.

Et av de største lyspunktene ved Omnia Pro 4 er betegnende nok nettleseren. Og da snakker vi selvsagt ikke om Internet Explorer-versjonen som Windows Mobile leveres med, men om tredjepartsproduktet Opera Mobile.

Redningen

Siden vi vet hvor mye bedre dette kan gjøres av Google, Apple og ikke minst Microsoft selv, ser vi få grunner til å kjøpe Omnia Pro 4 annet enn av sentimentale grunner. Windows Mobile 6.5 skal vel være et slags proft alternativ for dem som synes det nye Windows Phone 7 blir for enkelt, men i 2011 er dette så langt fra proft som du kommer.

Omnia Pro 4 er rett og slett den dårligste telefonen vi har testet i det året som har gått. Den avløser dermed forrige nedtur, Samsung Omnia Pro, som fikk bunnkarakter for et år siden.

Du bør derfor snarest se deg om etter alternativer dersom du vurdere å kjøpe en Omnia Pro 4. Hvilken som helst telefon vil sannsynligvis være et bedre valg enn dette, men skal vi trekke frem et alternativ er Nokias E5 en svært god løsning for proffbrukeren på budsjett.

Ellers er Android et godt alternativ for de som trenger trykkskjerm. LGs Optimus One er en billig og god telefon som kan oppfylle mange av proffenes krav. Om et av disse kravene er fulltastatur er HTC Desire Z verdt å vurdere, men den koster betydelig mer.

Flere bilder og fullstendig test får du på Amobil.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen