Samsung øker LCD-produksjonen

Alternativ tekst mangler
Samsung-ansatte feirer ny produksjonslinje

LG.Philips kunne nylig melde om at masseproduksjon av LCD-paneler med 7. generasjons teknologi er igangsatt. Samsung er slett ikke dårligere, og melder om at deres andre produksjonslinje med 7. generasjons teknologi nå er åpnet.

Rundt 7 milliarder dollar er investert i 7. generasjon LCD-teknologi i fabrikken i Tangjeong, Korea, som skal kunne produsere inntil 1,32 millioner 40-tommers LCD-paneler i måneden med begge sine produksjonslinjer (7-1 og 7-2) fullt operative. Det er med på å gjøre Samsung til den største LCD-produsenten i verden.

LCD-panelene som skal produseres blir av typen 32 tommer og større og er naturligvis ment for bruk i flat-TV-er. LCD-paneler på inntil 46 tommer skal produseres ved den nye produksjonslinjen (7-2).

Større skjermer
Etter hvert som produsentene tar i bruk nye generasjoner produksjonsteknologi kan man lage større LCD-paneler. Med en typisk 4. generasjon LCD-prosess får man plass til fire 17-toms LCD-skjermer per "substrat", mens man med 7. generasjons-teknologi kan lage hele tolv 32-tommers LCD-paneler per "substrat". Med "substrat" menes selve glassplatene som LCD-panelene blir laget ut i fra.Alternativ tekst mangler
Stadig større "substrater" i LCD-produksjonen
(bilde: Corning.com)

For oss forbrukere betyr det at LCD-TV-ene blir stadig større og stadig vil falle i pris. Innen året er omme forventer vi at prisen på en typisk 40/42-tommers LCD-TV er nede i 10 000 kroner.

(Kilder: Samsung, Tom's Hardware Guide)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen