Samsung og Yahoo samarbeider

Det høres egentlig ut som den enkleste ting i hele verden. Å trekke internett bort fra den tradisjonelle familie-PC-en, og over til TV-en i stuen. Likevel finnes det få brukervennlige løsninger som passer for folk flest. Teknologien har alltid vært der, men forbrukernes vaner har ikke vært lett å endre.

Uvisst i Norge
I forbindelse med IFA-messen i Tyskland denne uken, kommer Samsung med den offisielle kunngjøringen av de nye internettjenestene som vil være tilgjengelige for produsentens 7,8 og 9-serie.

Så langt er det bare kjent at tjenestene vil være tilgjengelige i Canada, Australia og Singapore, samt en knippe utvalgte europeiske land. Hvilke land i Europa som får tilgang til internett rett i sin Samsung-TV er foreløpig ikke offentliggjort.

Utvalgt innhold
Det hele vil fungere som en portaltjeneste, og fokus er på nyheter, finans og vær. Samsung vet imidlertid at folks smak og ønsker stadig er i endring, og sier at de fortløpende vil oppdatere tilbudet sitt, basert på brukernes tilbakemeldinger.

En nylig utført undersøkelse i USA viste at hele 43 prosent av TV-seerne surfet på nett med en laptop, samtidig som de så på TV. Dette er det Samsung vil utnytte.


Internett fra Samsung vil ikke skygge for din vanlige TV-titting

Et tastetrykk for nyheter
Nyheter, vær og finans på TV-en høres for mange ikke spesielt forlokkende ut. Rett og slett fordi at når man slår på TV-en, så gjør man det fordi man ønsker å se på TV-programmer. Dette er Samsung og Yahoo oppmerksom på.

Løsningen er at du ved et enkelt tastetrykk kan velge å få en rullende stripe med nyhetsoppdateringer helt nederst i skjermen. På sikt vil også Samsung satse på såkalte Widgets, små programmer og tjenester som vil være tilgjengelig ved få tastetrykk fra den trygge og lune freden i sofaen. I samarbeid med Yahoo planlegger Samsung også en integrert chattetjeneste.

I løpet av uken vil vi få vite om tjenesten blir tilgjengelig i Norge, og vi kommer til å holde dere oppdatert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen