TEST: Samsung Nexus S

Test Samsung Nexus S

Knallbra kameramobil

Nexus S har Android 2.3 og er den beste kamera-droiden vi har testet.

Multimedia:

Mediefunksjoner: Tilfeldig avspilling, gjentagelse, forhåndssatte lydutjevnerinnstillinger, spillelister
Medieformater: MP3, ACC, ACC+, EAAC+, WMA, MPEG4, H.263, H.264
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Javastøtte: Nei
Spill og underholdning: Ingen forhåndsinstallerte spill, Youtube-klient

Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus: Ja
Zoom: Ja, digital
Blits eller fotolys: LED-fotolys
Videopptak: 800 x 480 piksler
Annet: Innstilling av hvitbalanse, effekter

Kort sagt:
dsad
 – Fantastisk skjerm
 – Svært godt kamera
 – Bra musikkspiller

dsad
 – Støtter få videoformater fra esken


Underholdning


Kamera


Nexus S bommer litt på gulgrønne farger og enkelte blåfarger, men treffer stort sett greit.
Nexus S bommer litt på gulgrønne farger og enkelte blåfarger, men treffer stort sett greit.

Nexus S har en stor AMOLED-skjerm, rask prosessor, Android OS og utgang for 3,5 millimeters minijack. Da er det naturlig å forvente at telefonen gjør det godt på multimediabiten.

Musikk

Kjøper du deg en mobil i Nexus S' prisklasse har du kanskje ikke lyst til å kjøpe deg en MP3-spiller å ha ved siden av. Da er det greit å vite at Nexus S har god lydmaskinvare.

Vi plugget inn de forholdsvis krevende ørepluggene C751 fra Denon, og la umiddelbart merke til en herlig dybde i bassen samtidig som resten av lydbildet var uforstyrret. Lyden er detaljert med god romfølelse, og vokalisten får en naturtro klang i stemmen. Med mye volum og dypere konsentrasjon finner vi diskanten en liten tanke for skarp og utrivelig, og det er litt trangt i den øvre delen av lydbildet. Det gjør at det kan bli litt støyete og slitsomt å høre på musikk med mye symbaler og en haug med instrumenter og vokaler tenor- og sopran-områdene.

Lydkvaliteten er definitivt god nok til at vi kan høre på musikk hvor som helst når vi er på farten, og Nexus S lander men høyttalersettet i stua foretrekkes når musikken skal nytes.

Sylskarp video

Skjermen i Nexus S er sylskarp og den fire tommer store skjermen gir deg god oversikt og innlevelse når du ser video. Siden dette er en AMOLED-skjerm er også imponerende synlige kontraster i de mørke områdene av skjermbildet, og fargeskarpheten er helt topp.

Når det kommer til formatstøtte er ikke Nexus S noen vinner rett ut av esken. Telefonen støtter stort sett bare M4V av vanlige videoformater, så du trenger å konvertere videoene dine eller laste ned en ny videospiller.

Likevel er totalopplevelsen god. Når telefonen svelger videoformatet er Nexus S en utmerket videospiller som lett kan underholde oss gjennom enhver busstur.

Annen underholdning

En Youtube-applikasjon er forhåndsinstallert i Nexus S. Ellers er det ikke mye som følger med av underholdningsprogramvare, men i disse app-dagene med et svært innholdsrikt Android Market et skjermtapp unna er ikke det noe problem for noen.

Godt kamera

Nexus S har et fem megapikslers kamera som vi regnet med skulle være mer eller mindre likt det vi finner i Galaxy S, men der tok vi feil. Nexus S har rett og slett hakket bedre kamera - og plasserer seg mellom dagens beste kameramobil, Nokia N8, og dagens nest beste kameramobiler, Galaxy S og Sony Ericsson Xperia X10.

For å ta det negative først; du kan nesten ikke stille inn noe som helst, og du har heller ikke noen selvutløser. For å få flere funksjoner må du laste ned ny kameraprogramvare.

Både på detalgjengivelse og fargegjengivelse synes vi Nexus S gjør det bra. Telefonen sliter med at mye viskes ut i motlys og i mørke områder, så dynamikkomfanget kunne gjerne vært noe bedre.

Fotolyset er bare en lysdiode i stedet for xenonblits, men bildene blir greit opplyst likevel. Til å være en mobiltelefon altså. Innendørsbilder blir ikke spesielt bra. Mobilkameraer er fortsatt ment å brukes i godt lys.

Imidlertid savner vi både kameratast og fingerfokus. Telefonen fokuserer når du trykker på utløsertasten og tar deretter bildet. Du kan ikke velge fokuspunkt selv.

Under kan du se en rekke bilder vi har tatt med kameraet i Nexus S for å bedømme selv.

Utsnitt fra hovedkortet, tatt med Nexus S.
Utsnitt fra hovedkortet, tatt med Nexus S.
Samme utsnittet tatt med Galaxy S, til sammenligning.
Samme utsnittet tatt med Galaxy S, til sammenligning.

Oppløsningen i videofunksjonen til Nexus S er 800 x 480 piksler, noe som ikke er helt i toppsjiktet men likevel gir greie videoer. Videoene fra Nexus S hakker heller ikke.

Samsung Nexus S med abonnement

Samsung Nexus S

Samsung Nexus S med abonnement

Samsung Nexus S

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen