Samsung når 1,5 GB

Det siste året har minnekapasiteten til mobiltelefoner eksplodert. Nye funksjoner som musikk, video og kamera har stilt stadig høyere krav til lagring, noe som igjen har ført til et press i markedet etter mer minne.

Mens de beste telefonene i fjor rommet 2 MB, er det få telefoner som blir lansert i dag med mindre enn 10 MB minne. De heteste telefonene på markedet kommer gjerne med ekstra minnekort på opp til 64 MB.

Uansett hvor mye minne telefonen din måtte by på kommer den nok allikevel til kort mot Samsungs nyeste glis. Den nye SPH-V5400 har nemlig tatt skrittet helt ut og like så greit integrert en fullblods 1,5 GB harddisk.

Harddisker har tidligere vært for store og klumpete til å brukes i mobiltelefoner. Den siste tiden har det imidlertid dukket opp en ny generasjon med disker som er små nok til å tas med i lomma. Harddisken i Samsung V5400 måler for eksempel kun 1 tomme (rundt 2,5 cm) i diagonal høyde. Nå har Toshiba også vist fram en prototype av en harddisk med en størrelse på imponerende 0,85 tommer.

Den nye mobiltelefonen byr ellers på en 2,2-tommers intern skjerm, som kan brukes til å se på bilder tatt med det innebygde megapiksel-kameraet. Oppløsningen på skjermen skal være på imponerende 240 x 320 piksler. Den eksterne skjermen blir av type OLED, og skal vise 128 x 128 piksler.

Enheten skal også romme en TV-utgang og en MP3-spiller. Med den solide lagringskapasiteten til den innebygde harddisken skulle det være mulig å få inn over 25 timer med musikk på telefonen. Man kan spille av låtene sine på telefonens doble sett med høyttalere, som også kan spille av tredimensjonal surround-lyd.

Hittil er det kun koreanske mobilfantaster som får leke seg med harddisk i telefonen. V5400 er nemlig kun beregnet for det sør-koreanske markedet, og vil lanseres i det sørøst-asiatiske landet i midten av september. Prisen der vil være omtrent 5500 norske kroner, men her til lands ville en tilsvarende mobiltelefon kostet rundt 8000 kroner. Når de første harddiskene vil dukke opp i europeiske telefoner, gjenstår å se.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen