Test

Samsung Music Box

  SAMSUNG MUSIC BOX:


Lar deg koble Samsung-telefonen til eget hodesett og anlegg.

Spesifikasjoner: Overgang til 3,5 mm minijack, USB minnekortleser, 512 MB minnekort MicroSD,
overgang til anlegg (phono-utgang).

Pris: Rundt 800 kroner.

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe deg ny mobiltelefon for å kunne bruke mobilen som mp3-spiller. Samsung kommer nå med en offisiell pakke til deg som ønsker å få mer lyd ut av telefonen, og det på billigst mulig måte. De fleste nyere Samsung-modeller kan forvandles til en skikkelig mp3-spiller med Samsungs Music Box-pakke. Denne pakken inneholder det meste av tilbehøret du trenger for å forvandle telefonen din til en fullverdig jukeboks.

Musikktelefon i en fei

I pakken får du med en overgang til minijack, phono-kabel, TransFlash-minnekort på 512 MB og en kortleser som du putter i USB-porten på datamaskinen.

Det er kun noen av Samsungs telefoner som kan bruke hele Music Box-settet. Det er: D600, Z500, Z300, X700 og i300. I tillegg fungerer minijackovergangen på alle nyere Samsung-modeller
med unntak av E700, X200, X460, X480 og X640.

Minijack-overgangen lar deg koble til et hvilket som helst hodesett til Samsung-telefonen din.

Overgangen kan også brukes som håndfri, slik at du kan ta imot samtaler selv om du hører på musikk. På kabelen finner du en egen volumkontroll og en knapp for å svare på samtaler.

Minnekortet som følger med i pakken rommer 512 MB. Om du regner at hver sang tar fire MB betyr det at du har plass til rundt 120 sanger. Du kan få plass til flere eller færre sanger, alt etter hvor høy lydkvalitet du har på musikkfilene dine.

Kortleseren i pakken er veldig grei å ha. Nå slipper du å lide deg gjennom kompliserte prosedyrer for å koble telefonen til datamaskinen, og kan i stedet overføre direkte til minnekortet fra datamaskinen via USB-porten.

Phono-kabelen i pakken kan brukes til å koble mobiltelefonen din til stereoanlegget.

Mp3-spilleren ødelegger

Det eneste minuset vi finner med musikkløsningen er den dårlige mp3-programvaren som Samsung har i sine telefoner. Når du først har startet mp3-spilleren vil du på mange telefoner ikke ha mulighet til å gjøre andre oppgaver mens mp3-spilleren er i gang. Du må altså slå av mp3-spilleren for å svare på meldinger eller sjekke epost, noe som kan være svært irriterende i lengden.

Dette problemet eksisterer ikke på Sony Ericsson og Nokias telefoner, og her slipper du å stoppe musikken hver gang du må gjøre noe annet. Unntaket er Samsungs i300, som på grunn av Windows-operativsystemet sitt kan kjøre flere oppgaver samtidig.

Samtidig har Samsungs mp3-spillere god lyd, og all den funksjonaliteten du ellers skulle forvente av en spiller. Da tenker vi selvfølgelig på muligheten til å spole, spille av tilfeldig sang og muligheten til å gjenta.

Vi opplevde heller ingen indikasjoner på at lyden forringes i overgangen, og lydkvaliteten avhenger dermed helt og holdent etter hvilket hodesett du til slutt velger.

Konklusjon

Etter noen uker med test må vi si at Samsung Music Box radikalt forbedrer musikkpotensialet i Samsungs telefoner. Fra å være en døll telefon med enkel mp3-støtte, forvandler Music Box telefonen din til å bli rene jukeboxen. Og det uten mer hokus pokus enn bare et minnekort og minijackovergang. Kvaliteten i Samsungs standard øreplugger er såpass dårlig at det ikke kan forverres, og du vil garantert få en bedre lydopplevelse med et eksternt hodesett og Music Box.

Svakhetene blir da ikke Music Box, men heller mange av Samsungs telefoner, som ikke akkurat har markedets beste mp3-støtte. Du kan ikke gjøre andre oppgaver mens du hører på musikk, ei heller se spillelisten uten å gå inn i menyene.

Men er du først en eier av en Samsung-telefon er Music Box en god investering. Du får alt du trenger samlet i en pakke, og selv om du kan få både minnekort, overgang og USB-adapter separat til samme penge, så kan det være greit å kjøpe dette samlet. Men husk at Samsung ikke har lagt ved noe hodesett, så det må du kjøpe i tillegg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen