Test Samsung MH5000

Telefonrør i penneformat

Håndfrien du må holde i.

Konklusjon

dsad
+ Liten og lett
+ Solid byggekvalitet
+ Bra lydkvalitet
+ God batterilevetid
+ Enkle volumkontroller


dsad
-Kan ikke brukes under bilkjøring
-Ikke noe display som viser hvem som ringer
-Ingen funksjon for å slå mobilnummer

Samsung Galaxy Tab er ikke verdens mest sexy mobiltelefon, i alle fall ikke om du bruker den som nettopp det. Å presse et nettbrett med 7-tommer skjerm mot øret vekker unektelig oppsikt.

Men fra nå av slipper du å gjøre deg til klovn for å snakke mobilsamtaler i Galaxy Tab. Samsung har nemlig lansert HM5000 - et telefonrør som du kan holde mot øret istedet for den store surfeplaten.

Ikke kulepenn

MH5000 er formet som en litt bred kulepenn med klips. Men blekk inneholder den ikke, og den kan ikke brukes som skjermpenn på Galaxy Tab heller.

Pennen er ganske enkelt en bluetooth "handsfree" som du paradoksalt nok må holde i hånden.

Meget god lyd

Men det skal Samsung ha - greia ser ganske bra ut, og lyden er det ingen ting å utsette på. Og bruker du nettbrettet som mobiltelefon er det langt stiligere å snakke i denne pennen enn direkte i nettbrettet. Nå kan du selvsagt bruke en hvilken som helst annen håndfriløsning, også ørepluggene som følger med. Eller du kan bruke nettbrettet som høyttalende telefon, dersom omgivelsene dine tillater dette. Pennen er med andre ord en smule overflødig.

Telefonrøret har mikrofon og høyttaler på baksiden, i tillegg til en trykknapp som lar deg motta og avslutte samtaler. På siden er det en smal volumbryter. Skal du ringe ut, så må du slå nummeret på mobilen.

Batterikapasiteten holder til 5 timer tale og hele 160 timer standby. Rekkevidden er ca 10 meter. Vi har ikke fått oppgitt noen pris, men ser at den selges på nett for 79,99 dollar, eller rundt 500 kroner.

Konklusjon

Dette er dingsen du ikke trenger, men som det er litt kult å ha likevel. I alle fall dersom du har et nettbrett som mobiltelefon, og ikke ønsker å gå med en Bluetooth-greie på hodet. Den er enkel å bruke, og lydkvalilteten er svært god.

MH5000 er grei å ha i en skjorte- eller jakkelomme, men på grunn av sin lengde er den ikke like egnet for bukselommene.

Sjekk prisen på MH5000 i vårt prissøk

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen