Samsung med tastetriks

Om du lar være å skrive SMS, ta notater og legge til oppføringer i kalenderen på telefonen din på grunn av all tastingen du må igjennom, er du neppe alene. Selv snart ti år etter at SMS-funksjonen ble vanlig på mobiltelefoner, er du nødt til å trykke på tastene gjentatte ganger bare for å få frem én bokstav.

Mobilindustrien har forsøkt å løse dette på flere måter. Den vanligste tilnærmingen til enklere teksting på telefonen er ordbokfunksjon, kjent som T9 og iTap. Noen produsenter har også utstyrt telefonene sine med fullt tastatur og trykkfølsom skjerm du kan skrive rett på.Med unntak av ordbokfuksjonen, gjør slike inntastingsløsninger telefonene store og klumpete.

Nå kan en mer praktisk løsning være på vei. Samsung har nylig søkt patent på en virtuell skjerm som skal gjøre livet enklere for skriveglade mobilbrukere. På samme måte som de bærbare virtuelle tastaturene som projiseres rett på skrivepulten din, skal Samsung nå la deg sette telefonen på bordet og lyse opp underlaget med et virtuelt arbeidsområde.

Telefonen skal sende ut et bilde av en vanlig skriveblokk slik at du kan bruke vanlig håndskrift når du svarer på SMS. I tillegg til å inneholde et skriveområde, skal det prosjekterte bildet ha menyfunksjoner og mulighet til å la deg bla opp og ned i teksten du skriver.

Om Samsung setter i gang produksjon av telefoner med den virtuelle skjermen innebygget, vil du kunne få langt mer avanserte telefoner i atskillig mindre størrelser
enn hva som er mulig med dagens teknologi.

Det er så langt ikke kjent når Samsung planlegger å ta i bruk den nye teknologien.

(Kilder: Engadget.com, Unwiredview.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen