Samsung med Super AMOLED for brett-PC

I går avslørte skjermgiganten Samsung sine planer om å lage en 7 tommer Super AMOLED-skjerm til brett-PC-er. Oppløsningen skal være på 1200 x 600 piksler, ha skarpe og kontrastfylte bilder med rike farger og god innsynsvinkel selv i sollys.

Samsung hadde lenge ønsket å bruke teknologien i Galaxy Tab, men måtte bruke LCD på grunn av manglende utvikling av skjermtypen og begrensningene på vanlig AMOLED.

Den syv tommer store skjermen er ventet en gang i 2011, og kan kanskje innen utgangen samme år også finnes på fremtidige Galaxy Tab-modeller. Det spekuleres også i at Apple kan være interessert i å føre teknologien på sine fremtidige Ipad-modeller, ettersom Samsung planlegger å produsere skjermen etter kundespesifikasjoner og at de to selskapene allerede har et tett samarbeid på blant annet minnemoduler.

Samsung har lenge kjempet en hard kamp for å promotere teknologien fremfor LCD, men fikk et slag i magen da de ikke rakk å implementere løsningen i Galaxy Tab og da Apple presenterte sin sylskarpe Retina-skjerm basert på LCD IPS-panel.

Det er ventet at Samsung presenterer den nye teknologien bak skjermen på FPD International Expo som går av stabelen 10. november i Japan.

(Kilde: InsideHW)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen