Test

Samsung med sjel

Testresultater

Samsung U900 Soul

Positive ting Stor fargesterk skjerm, spennende design, lynkjapp turbo-3G (7,2 Mbit/s), bra kamera.
Negative ting Høy pris. Navigasjonsløsningen mer original enn praktisk.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5

Testresultater

Samsung U900 Soul

Positive ting Stor fargesterk skjerm, spennende design, lynkjapp turbo-3G (7,2 Mbit/s), bra kamera.
Negative ting Høy pris. Navigasjonsløsningen mer original enn praktisk.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 2
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 5
Det første vi merker oss når vi pakker opp Samsung U900 Soul er det spesielle vinduet som sitter der vi er vant til å finne navigasjonsknappene. Samtidig synes vi telefonen virker eksklusiv, med sine røkfargede deksler i børstet metall, og vi aner umiddelbart at vi må bla opp med et relativt friskt beløp for å gjøre telefonen til vår egen.

Løsningen med en egen skjerm til berøringsnavigasjon så vi først på LG KF600. Men selv om prinsippet er det samme, så oppleves brukergrensesnittet på de to modellene ganske ulikt.

Både òg
Den største forskjellen ligger i at Samsung på sin modell har fire mer ordinære taster på fronten. Dette er to valgknapper, i tillegg til de helt normale tastene for å starte eller stoppe samtaler. Dermed får selve navigasjonsfeltet en annen rolle enn på LGs modell.

Den neste store forskjellen ligger i selve utformingen. Samsung har valgt en større hovedskjerm og en mindre kontrollskjerm enn LG. Dermed oppleves de to skjermene som mer adskilte enheter, og vi slipper å ta oss selv i å klemme på ikonene på hovedskjermen.

Den lille navigasjonsskjermen fungerer bra, og vibrasjoner i telefonen sørger for at du vet når berøringen er registrert. Fargene på navigasjonsikonene og effektene kan du velge selv. Ikonene på navi-skjermen ved oppstart er for meldinger, telefonprofiler, musikk og Google. I tillegg åpner du hovedmenyen med et trykk midt på navi-skjermen.

Navi-skjermen har ulike funksjoner i ulike programmer, men denne løsningen kommer best til sin rett når du får opp innstillingsvalg som i fotomenyen, eller navigasjonsvalg som i musikkmenyen.Teknopakke
Samsung U900 stiller sterkt når det gjelder teknologi. Her er 7,2 Mbit/s turbo-3G implementert, allerede før operatørene har fått dette skikkelig på plass. I tillegg har telefonen Edge, 5 megapiksler kamera med fotolys (ikke skikkelig blits) og frontkamera for videosamtaler. Kameraet har bildestabilisator og autofokus.

Du kan også ta opp video med U900, med oppløsning på 240x320 punkter.

Soul fungerer bra som mp3-spiller, men ørepluggene som følger med er lite tess. Det er heller ingen 3,5mm overgang for deg som vil bruke egne hodesett.

Taster
Tastaturet som dukker frem når vi åpner mobilen er behagelig å bruke, med store taster som er lette å treffe. Tallene på skjermen er store og lettleste, og om du ønsker det kan du gjøre mange tilpasninger ved å bytte til egendefinert utseende – såkalte temaer eller ”skins”.

Vi liker også løsningen med en egen knapp som åpner snarveier til ulike programmer i mobilen.

Spillene på U900 er prøveversjoner av titlene Asphalt 3, Minigolf Las Vegas og Paris Hilton’s Diamonds. Helt greie spill, men etter en stund blir prøveversjonene litt kjedelige, og fullversjonene må du betale for.

PIM
Samsungs programvare for e-post, kalender og adressebok mangler støtte for Exchange, men du kan sette opp POP3 eller IMAP for e-post. Kalender og adressebok kan du synkronisere mot en PC ved hjelp av Samsung PC studio.

Om du vil synkronisere e-post ”live” kan du enkelt gjøre dette ved å sette opp en gratis Momail-konto. Da får du e-post fra dine eksisterende adresser levert på mobiltelefonen på en rask og effektiv måte. Men løsningen støtter bare post.

Vil du bruke mobiltelefonen som modem for en PC, så er dette enkelt å sette opp. Vi benyttet bare den medfølgende kabelen, og fant all veiledning vi trengte i programvaren på CD-en som var lagt ved. Ulempen med denne CD-en er at den kommer i mini-format. Det gjør at ikke alle PC-er er i stand til å spille den av. Men programmet kan også lastes ned fra Internett.

U900 er ikke av de aller minste mobiltelefonene i skyveformatet, men den fungerer bra, har god lyd, og tar seg bra ut.

Lekker er den i alle fall.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen