Samsung med ny kamerakonge?

Tett på Samsungs kommende flaggskip I8510, går det nå rykter om at selskapet har enda en teknologispekket mobil på trappene. Nykommeren med kodenavn "M8800 Pixon" skal ha et åtte megapikslers kamera og det aller meste av teknologi, i likhet med selskapets I8510 og I900 Omnia.

Men i stedet for et smart operativsystem, slik vi finner i de andre Samsung-flaggskipene, ser det ut som produsenten denne gangen går samme vei som LG har gjort. Samsung skal nemlig ha utstyrt M8800 Pixon med et eget proprietært operativsystem, i stedet for å bruke proffløsninger som S60 eller Windows Mobile.

Rått kamera

Det mest imponerende i M8800 Pixons ryktebaserte spesifikasjonslite er nok kameraet. Ikke bare knipser det bilder i åtte megapiksler, men det skal også ta opp video i WVGA-oppløsning - det vil si minimum 800 x 480 piksler.

Når du knipser bilder, har M8800 Pixon forøvrig også autofokus med ansiktsgjenkjenning. To LED-lamper på baksiden sørger for å belyse bildene i mørke omgivelser, og en bildestabilisator gjør bildene klarere når du ikke holder kameraet helt i ro.

Kamerafunksjonen har også geomerking, som gjør at mobilen registrerer nøyaktig hvor bildene er tatt ved hjelp av GPS.

Se også bilder som skal være tatt med M8800 Pixon »

Samsung har lansert en nettside som avslører at proffotografen Nick Turpin skal ha vært på fotoeventyr med M8800 Pixon. Vi skal visstnok få vite mer om dette eventyret 2. oktober, da Samsung har disket opp til pressesamling. Amobil skal være tilstede.

GPS og super-3G

Siden M8800 Pixon ifølge ryktene har geomerking, har den nødvendigvis GPS også for navigering i storbyer eller andre steder. Av tilkoblingsmuligheter finner du ifølge ryktene super-3G (HSDPA 7,2 Mbps), slik at du når de raskeste hastighetene i mobilnettet. Om telefonen har Edge er usikker. Ifølge ryktene har telefonen ikke Wi-fi-tilkobling, og dermed kan du ikke surfe på trådløse nettverk med mobilen.

Skjermen til M8800 Pixon skal være 3,2 tommer stor, med en oppløsning på 400 x 240 piksler. Telefonen skal også ha støtte for minnekort av typen Micro-SD. Ifølge ryktene er telefonen 1,38 centimeter tykk.

Lanseres 2. oktober?

Alt tyder på at telefonen lanseres på torsdag, under Samsung pressesammenkomst. Ifølge ryktene bør M8800 Pixon være på vei ut i butikkene i november, og prisen skal havne på rundt 5600 kroner. Dermed ligger telefonen i samme prisklasse som eksempelvis Nokia N96 og HTC Touch Pro.

(Kilder: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen