Samsung med fem nye for Europa

To av de nye mobiltelefonene er 3G-mobiler, to er GSM/GPRS slide-telefoner, og en er bare 8,9 millimeter tykk og på størrelse med et kredittkort.

Samtlige av modellene har megapikselkamera, Bluetooth og musikkspiller om bord.

Tynn og bred
I følge Samsung går trenden mot at folk vil ha tynnere og bredere mobiltelefoner. Det er en utvikling som sikkert imøtekommes med stor entusiasme fra PDA-produsentene, som nettopp har slitt med at mange har sett på produktene deres som for brede til å egne seg som mobiltelefoner.

Tynne og brede telefoner gjør det også enklere å plassere større skjermer på mobiltelefonene, noe som ikke minst aktualiseres av de nye mediefunksjonene som videoavspilling og fotoredigering på mobilen.

3G
De to 3G mobilene heter SGH-Z510 og Z540. De har 1, 3 megapikslers kamera, 4x digital zoom og støtte for videosamtaler, videostreaming og flere andre 3G-funksjoner. Også disse mobilene er tynne, sammenliknet med det meste på markedet. Z510 har en skjerm på 2,2 tommer (280x320 punkter) og innbygget MP3-spiller. Tykkelsen er på 14,9 millimeter.

Z540 er like slank, og har et minne på 150 MB.

GSM
Glidetelefonen D800 er 14,9 millimeter tynn, har megapikselkamera (1,3 Mp), dokumentleser, Bluetooth, PictBridge (for direkte utskrift av bilder) samt mulighet for tilkobling til TV (signal ut).

D820 er 0,3 millimeter tykkere, men fortsatt en svært tynn mobiltelefon. Den har QVGA-skjerm på 2,12”, og megapikselkamera (1,3 Mp). Denne har også støtte for minnekortformatet micro SD.

Syltynn
Den mest oppsiktsvekkende av de nye mobiltelefonene er den anorektiske P300, som bare er 8,9 millimeter tykk. Til tross for at den minner en del om et kredittkort, både i form og størrelse, så har den megapikselkamera (1,3) med blits, MP3-spiller og mulighet for videoopptak. Hvordan lettvekteren holder seg med batterikraft vet vi ikke. Hele telefonen er ikke stort større enn et standard mobiltelefonbatteri.

Kredittkortmobil

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen