Samsung med egne brikker til Google TV?

Google TV er Googles egen utgave av Smart TV – sammensmeltingen av TV og Internett. Foreløpig har produktet kun blitt brukt i enheter fra Sony og Logitech, men nå vurderer Samsung om de også skal bli med på dansen.

Nesten alle Google TV-produkter benytter seg av brikker fra Intel, men Google har for ikke lenge siden opphevet Intels enerett til å levere brikker, noe som har gitt Samsung blod på tann. I følge en anonym talsperson fra Samsung, har selskapet angivelig planer om å starte egen produksjon av brikker for Google TV.

Uheldig for Intel, heldig for Google

Dette er dårlig nytt for Intel, som via Google TV har forsøkt å få markedsandeler på TV-fronten for å bli mindre avhengig av salg innen PC-markedet. Samsungs mulige planer vil antakelig bety billigere produksjonskostnader og derav lavere priser, noe som vil komme forbrukerne til gode.

Hvis Samsung – som er en av de største TV-produsentene i verden – trykker Google TV til sitt bryst, kan det bety mye for Google med tanke på innpass i et bredere TV-marked enn hva som har skjedd foreløpig.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Det har ikke kommet noen offisiell uttalelse fra Samsung ennå, men et slikt samarbeid ville gjort Google TV mer tilgjengelig og spiselig for forbrukerne med tanke på prisnivå.

(Kilder: Bloomberg, TFTS)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen