Samsung med 3,2 megapiksler

SPH-2300 - Bilde av begge sider

Samsung har nylig lansert den nye mobiltelefonen SPH-2300 i Sør-Korea. Modellen imponerer med et 3,2 megapiksels kamera med både blitz og optisk zoom.

Baksiden av mobiltelefonen minner ikke om noe annet enn et helt vanlig digitalt stillbilde-kamera. På denne siden finner man blant annet en stor kameralinse, en blitz-enhet og diverse skriverier om at dingsen har 3,2 megapiksler.

Forsiden rommer også et nedskyvbart tastatur med alle nummertastene. Fargeskjermen på hele 2,5 tommer vekker med en gang oppsikt. Ved siden av skjermen ser man også en stor og fin navigasjonsknapp for å bla igjennom bilder. Det vanker fortsatt ingen tegn til at dette er en mobiltelefon, før en legger merke til "svar"- og "legg på"-knappene

På denne siden kan man videre skyve ned det synlige tastaturet. Da får en fram alle nummertastene. Den 2,5 tommers store skjermen kan altså også brukes til mobiltelefon-funksjonen som dette kameraet har innebygget. Eller omvendt.

I dag har de råeste kameramobilene i Norge en oppløsning på 1,3 megapiksler. Dette tilsvarer oppløsningen 1280 x 960, med normale forhold mellom høyde og bredde. Den vanligste oppløsningen på et mobilkamera er 640 x 480, altså 0,3 megapiksler.

Samsung SPH-2300 har 3,2 megapiksler, som tilsvarer oppløsningen 2048 x 1536 piksler. Dette er en oppløsning brukt på mange nyere digitale stillbilde-kameraer av høy kvalitet.

Samsungs nye modell har også optisk zoom. Fordelen med optisk zoom i forhold til digital zoom er at oppløsning ikke går tapt på sistnevnte.

Med digital zoom er det programvaren som zoomer. Her gjøres 1 piksel om til 4 piksler ved 2 ganger zoom. I optisk zoom er det optikken i kameraet som gjør jobben, og effekten ved 2 ganger optisk zoom blir den samme som om at du forflytter deg halvveis mot objektet du tar bilde av.

Samsung SPH-2300 har selvfølgelig også en port til ekstra minnekort, type mini-SD minnekort. Her kan du også lagre videoklipp som kan tas opp med kameraet. Videoklippene som kan tas opp begrenses forøvrig til en oppløsning på 320 x 240 piksler.

Enheten vil forøvrig ikke bli tilgjengelig utenfor det asiatiske markedet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen