Samsung med 1.3 Mpiksler

Samsung har utviklet en ny kameramodul med en CMOS-brikke som støtter en oppløsning på hele 1.3 megapiksler - dvs 1280x1024 piksler. Brikken er dessuten liten nok til å kunne implementeres i kameratelefoner og andre enheter uten at det skal ha særlig store konsekvenser for de totale dimensjonene til produktet.

En annen fordel med Samsungs brikke er at den skal være mer gjerrig på strømforbruket enn vi har sett på tidligere løsninger, som har innebært en forholdsvis kraftig reduksjon av batterilevetiden til telefonen de sitter i.

Samsung lover også at enheter som får implementert den nye kameramodulen vil være i stand til å ta skarpe og klare bilder selv på steder der det er mindre gunstige lysforhold, som for eksempel på en pub eller i tett skog.

Modulene skal etter planen bli masseprodusert fra og med desember i år, noe som gjør at vi kan vente langt mer avanserte kameratelefoner til Europa i tiden fremover. Vi har allikevel et stykke igjen til det asiatiske markedet, der man allerede har kameratelefoner med en oppløsning på to megapiksler.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen