Samsung med 15 nye

Amobil/Barcelona: Årets 3GSM-messe har såvidt fått begynne før Samsung setter showet i gang med lansering av hele 15 nye mobiltelefoner. Blant nyhetene er godbiter som 3,2 megapikslers kameratelefoner, 3G med topphastighet på 3,6 Mbps og hele seks telefoner med støtte for mobil-TV.

Her er tre av de heteste nyhetene.

Samsung Z560
I hele Barcelona finner du nå svære reklametavler for Samsungs nye 3G-telefon Z560. Og det med god grunn. Z560 blir nemlig en av de første telefonene på det europeiske markedet med hsdpa, eller såkalt super-3G, som gir en overføringshastighet på opp mot 1,8 Mbps. I praksis betyr det en firedobling av dagens 3G-hastighet, og vil medføre mye bedre kvalitet på videosamtaler og annen nedlasting av musikk og video i sanntid.

Z560 kan også vise til en av de større mobilskjermene vi har sett på en vanlig telefon til nå. Skal du se på bilder eller knipse foto, kan du nyte hele 2,3 tommmer skjermplass krydret med en skjermoppløsning på 240 x 320 punkter. I tillegg kan telefonen by på et to megapikslers kamera, 30 MB internminne, og plass til minnekort.

Z710 - Koreansk teknomonster på stereoider
Z710 er en annen lekkerbisken og oppfølger til modellen Z700, som aldri kom til Norge. Z710 skal derimot være høyaktuell for Norden, og er en av de mest teknologisk avanserte telefonene vi har fått se fra Samsung til nå.

Med et kamera på 3,2 megapiksler kan Z710 bli den andre telefonen her til lands som krysser 3-megapikslersgrensen. Kameraet har i tillegg autofokus, blits og en 2,15 tommers skjerm til disposisjon som kamerasøker. For å ta bilder åpner du telefonen og snur skjermen 180 grader. Da kommer du automatisk inn i kameramodus.


(Klikk for større bilde)

I tillegg til fokus på kamera, skal Z710 appelere til verdens lyd- og bildeentusiaster. Telefonen kommer med stereo-høyttalere og støtte for de mest anvendte video- og musikkformatene (uten at Samsung har oppgitt hvilke formater det er i pressemeldingen). Telefonen kan også kobles mot et fjernsyn og kan brukes som både som prosjektor og som videospiller. Du kan også kjøre Microsoft Office-presentasjoner fra telefonen.

Helt til slutt kan det nevnes at Z710 har 128 MB internminne og plass til minnekort av typen microSD, som nå kan fås i størrelser på opptil 1 GB. Z710 støtter også 3G, og kan brukes både til å kjøre videosamtaler og se 3G-tv.

Telefonen er som sagt aktuell for det nordiske markedet, og skal etter alt å dømme dukke opp i norske butikkhyller til sommeren. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det foreligger.

I320 - Samsungs første, rene proffalibi
Samsung har også presentert en tredje telefon som er høyaktuell for Norden. I320 er en Windows-basert PDA-telefon med et komplett qwerty-tastatur. Designmessig er i320 ganske lik Nokias E61 og Sony Ericssons M600, som allerede er blitt vist frem for en stund tilbake, og den eneste større forskjellen er at i320 kjører Windows Mobile 5 og kommer utstyrt med kamera.

I320 kommer i svart og er kun 11,5 millimeter tykk, men har til tross for det en rekke avanserte muligheter å by på. Windows Mobile 5 er et stikkord som klinger godt i ørene hos proffbrukere. Med det kan du synkronisere telefonen mot Windows XP, Outlook og Lotus, og dermed holde både datamaskinen og telefonen oppdatert på møter og avtaler.

I tilleg har i320 plass til minnekort av typen microSD, samt et internminne på 120 MB. Telefonen har også innebygde stereohøyttalere, og gjør det dermed mulig å kjøre telefonkonferanser over høyttaler i stereo. Ellers kan det nevnes at i320 har blåtann. Det er ikke oppgitt i pressemeldingen om i320 er en 3G-telefon eller om den kun støtter GSM, noe som tyder på at sistnevnte er tilfelle.

I likhet med Z710 er i320 ventet til Norden rundt sommeren. Vi kommer også tilbake med mer informasjon om denne modellen så snart det foreligger fra Samsungs side.

I tillegg til disse tre modellene viste Samsung frem tre slanke modeller, P900 som vi nylig skrev om og selskapets første telefon med WiMax. Vi kommer tilbake med mer informasjon om telefonene så snart vi får mulighet til å ta en nærmere titt på dem.

På neste side finner du pressemeldingen til Samsung.

(Kilder: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen