Samsung M7600 Beat DJ

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung M7600 BeatDJ

Dimensjoner: 11.2 x 5,1 x 1,4 cm
Vekt: 99,7 gram
Skjerm: 2,8 tommer, 240 x 400 piksler, 16 millioner farger, Amoled
Plattform: Samsung
Nettverk: GSM 850,900,1800,1900
Internett: Edge, 3G, Super-3G (HSUPA)
Trådløst: Bluetooth 2.0
GPS: A-GPS
Internminne: 50 MB
Minnekortstøtte: MicroSD opp til 16 GB
Batteri: 960 mAh; Taletid: 7 timer (GSM) / 4,5 timer (3G); hviletid: 400 timer (GSM) / 300 timer (3G)
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, VGA-video M/15 FPS
Annet: Akselerasjonssensor, FM-radio
Tilgjengelighet: Juni, med veiledende pris på 3500 kroner

Samsung M7600 BeatDJ

Dimensjoner: 11.2 x 5,1 x 1,4 cm
Vekt: 99,7 gram
Skjerm: 2,8 tommer, 240 x 400 piksler, 16 millioner farger, Amoled
Plattform: Samsung
Nettverk: GSM 850,900,1800,1900
Internett: Edge, 3G, Super-3G (HSUPA)
Trådløst: Bluetooth 2.0
GPS: A-GPS
Internminne: 50 MB
Minnekortstøtte: MicroSD opp til 16 GB
Batteri: 960 mAh; Taletid: 7 timer (GSM) / 4,5 timer (3G); hviletid: 400 timer (GSM) / 300 timer (3G)
Kamera: 3,2 megapiksler, autofokus, VGA-video M/15 FPS
Annet: Akselerasjonssensor, FM-radio
Tilgjengelighet: Juni, med veiledende pris på 3500 kroner

Samsung var den produsenten med desidert flest spennende nyheter på mobilmessen Mobile World Congress i februar. Nå har produsenten tatt med seg mange av nyhetene til Elektrofil-messen som nylig ble avholdt i Oslo, og vi har tatt en titt på M7600 Beat DJ.

En minijackutgang gjør at du kan koble til vanlige hodesett.
En minijackutgang gjør at du kan koble til vanlige hodesett. (Alle foto: Einar Eriksen)

Musikk i høysetet

Som navnet ganske tydelig hinter frem, er M7600 Beat DJ en musikktelefon. Innebygget finner du en Bang & Olufsen-forsterker, noe Samsung tidligere har brukt i sine musikktelefoner med god lydkvalitet som resultat. En innebygget 3,5 millimeters minijack-utgang sørger for at du kan koble til et hvilket som helst hodesett. 

Om lydkvaliteten i M7600 er like god som i tidligere Samsung-telefoner med Bang & Olufsen-forsterker kan vi dessverre ikke bekrefte før vi har gjort en full test av telefonen. Det vi imidlertid kan bekrefte, er at de innebygde stereohøyttalerne gir fra seg kraftfull lyd selv i et bråkete messeområde. 

Selv om lydkvalitet er blant det aller viktigste i en musikktelefon, er det noen flere funksjoner i M7600 som er verdt å nevne. Telefonen har fått en ny musikkspiller, Disc UI, som er enkel i bruk og har en rekke nytteløse underholdningsfunksjoner som lar deg "scratche" i musikken eller legge til dine egne lydeffekter.

Mange musikktelefoner har mye minne, nettopp for å få plass til mest mulig musikk. M7600 Beat DJ har på sin side bare ubetydelige 50 MB minnekapasitet innebygget, og du må lagre all musikken din på minnekort. Heldigvis støtter telefonen inntil 16 GB kapasitet på minnekort av typen Micro SD.

I en musikktelefon som dette hadde det også vært morsomt om du også hadde enkel tilgang til en musikkbutikk, noe som stadig flere aktører lanserer nå for tiden. Dette er det imidlertid fortsatt forsvinnende få telefoner som har ferdig oppsatt, så det blir vel kravstort å liste som en mangel.

Designmessig er M7600, vel, unormal. (Alle foto: Einar Eriksen)
Designmessig er M7600, vel, unormal.

Design utenom det vanlige

Designen til M7600 er ganske så spesiell. Den er ovalformet, og det skal godt gjøres å finne et hjørne. Om utseendet er tåpelig eller lekkert er en subjektiv sak, men vi heller faktisk mer mot det siste. 

Telefonen er 11,2 centimeter lang og 5,1 centimeter bred, men de avrundede hjørnene gjør at den ikke virker så stor likevel. Tykkelsen på 1,4 centimeter er heller ikke noe å klage over, og helhetsinntrykket vårt er at telefonen fremstår som veldig kompakt. 

Et mønster på den grå baksiden gjør M7600 mer attraktiv enn en helgrå bakside ville gjort. Fremsiden har en ramme i grått og er svart i midten, og telefonen kommer med både blå og røde detaljer rundt kanten.

Skjermen er svært lyssterk, samtidig som de mørke områdene virkelig er mørke og ikke bakgrunnsbelyste.
Skjermen er svært lyssterk, samtidig som de mørke områdene virkelig er mørke og ikke bakgrunnsbelyste.

M7600 har ingen taster, men kun en trykkskjerm på 2,8 tommer. Denne er av typen AMOLED, som gir svært skarpe og klare farger, og oppløsningen på 240 x 400 piksler holder til at skjermen ikke blir uskarp. Oppløsningen er likevel såpass lav at pikseltettheten er betydelig lavere enn på HTCs trykkskjermmobiler, og du får ikke den samme wow-opplevelsen på skarpheten i bildet. 

Kameraet knipser i 3,2 megapikslers oppløsning.
Kameraet knipser i 3,2 megapikslers oppløsning.

Dersom du likevel vil ha taster, kan du se på M6710, som ble lansert i samme åndedrag som M7600. Denne var dessverre ikke utstilt på messegulvet, men vi forventer å få inn et testeksemplar senest i løpet av juni.

Menyene er er Samsungs egenutviklede med navnet Touchwiz, som vi sett på flere trykkskjermmobiler fra produsenten. Dette gjør at M7600 ikke er noen smarttelefon, slik at du ikke kan kjøre et ubegrenset antall programmer på én og samme tid og utvalget av ekstraprogrammer er ikke like stort som i smarttelefoner. 

Likevel har M7600 en enkel form for fleroppgavekjøring, og du kan for eksempel høre på musikk samtidig som du gjør andre ting på telefonen. 

Da vi bladde rundt i menyene fant vi ikke mye som var nytt i forhold til andre telefoner med menysystemet Touchwiz, foruten den nevnte musikkspillerprogramvaren Disc UI. Det er litt synd, siden vi tidligere har gitt Touchwiz ganske så lunken tilbakemelding i for eksempel testen av F480.

Navigasjon og synkronisering

Selv om ikke M7600 er noen smarttelefon, har den noen funksjoner vi ofte forbinder med smarttelefoner. GPS-mottaker og navigasjonsmuligheter har stadig blitt mer vanlig i middelklassen, men M7600 vil også få mulighet for å synkronisere e-post via Activesync. 

Ellers av teknologi har M7600 super-3G (HSPA) med maksimal nedlastingshastighet på 7,2 Mbps, så vel som Edge som gjør at du får høyeste hastigheten der super-3G eller 3G ikke er tilgjengelig. 

Det vi savner i M7600 av teknologi er Wi-fi. Dette begynner å bli aktuelt i musikktelefoner ettersom stadig flere tar i bruk musikkbutikker på mobilen for å laste ned ny musikk direkte. Det hadde vært langt enklere og billigere å kunne koble mobilen opp mot det trådløse hjemmenettverket for å laste ned musikk, eller surfe på internett for den saks skyld. 

Telefonen har fått et batteri på 960 mAh. Samtaletiden er oppgitt til 4,5 timer i 3G, og hviletiden til 12,5 døgn. Dette er ikke noe mer enn helt greit, men vi håper den lite strømkrevende AMOLED-teknologien i skjermen kan gjøre at batterilevetiden under surfing, videovisning og annen bruk er god.

Mangler lite

M7600 kunne med fordel hatt mer innebygget minnekapasitet. Det hadde også vært greit med Wi-fi-tilkobling for å laste ned musikk og surfe i trådløse soner. 

Det vi stiller oss mest tvilende til er Touchwiz-menyene, som ikke har vært helt på topp når det kommer til brukervennlighet. Vi må imidlertid få mer tid med Touchwiz-menyene før vi kan konstatere om menyene er gode nok til daglig bruk eller om de blir et evig irritasjonsmoment.

Og vi håper at menyene duger, for det skal sies at Samsung har kommet opp med noe nytt. M7600 er for de som vil ha en musikktelefon med et spesielt utseende. Erfaringsmessig gir kombinasjonen Samsung og Bang & Olufsen god lydkvalitet i musikkspilleren, og noe annet enn god lyd ville overrasket oss. 

M7600 kommer ut i butikkene i løpet av juni måned, og vi regner med å komme med en test omtrent samtidig som den inntar butikkhyllene. Den veiledende prislappen er satt til 3500 kroner uten abonnement eller operatørlås.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen