Samsung M7500 Giorgio Armani.
Test
Samsung M7500 Giorgio Armani. (Bilde: Alle foto: Marius S. Eltervåg)

Samsung M7500 Armani Night Effect

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung har nok en gang fått med seg Armani på laget, og laget en ny designtelefon: Samsung Armani M7500 Night Effect. I motsetning til forgjengeren, P520 Emporio Armani, er M7500 en telefon mannen i gata har råd til, med en prislapp på akseptable 2600 kroner.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse:
11,5 x 4,7 x 1,2 cm
Vekt: 90 gram
Snarveistaster: Volum, Kamera, musikkavspilling
Uttak: Micro-USB
Minnekortplass: MicroSD
Eksternt antenne-uttak: Ja
Plattform: Samsung
Menyer: Rutenett/lister/V.form
Skjerm: OLED, 2,2 tommer, 240 x 320 punkter, 256k farger
Oppgitt taletid: 4t 20min
Hviletid: 290 timer
Pris: ca 2600 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og lett
 – Henger godt sammen
 – Musikkavspillingstaster
 – 3,5 mm minijack
 – Lader via USB
 – Flott tilbehørspakke

dsad
 – Tastene er i flateste laget
 – Noe "seige" menyer
"Night Effect"
Musikktaster og 3,5 mm jack.
Musikktaster og 3,5 mm jack.
Minnekortinngangen er under dekselet.
Minnekortinngangen er under dekselet.
Telefonen henger godt sammen.
Telefonen henger godt sammen.
I flateste laget.
I flateste laget.

Liten og lett

M7500 er langt fra noen kjempe. Med en tykkelse på 1,2 centimeter og en vekt på 90 gram burde ikke små lommer være noen hindring. Telefonen er generelt i samme størrelse som de fleste andre telefoner med noenlunde samme spesifikasjoner.

Alle skal vite at Armani er i rommet

Du vil fort oppdage at telefonen er laget for å vekke oppsikt. På venstresiden finner du nemlig små LED-lys, som blinker Armani-logoen mot de som måtte være i nærheten når telefonen ringer.

Lysene blinker i rødt, grønt eller blått, og er er det dempet lys i lokalet skal det godt gjøres å gå glipp av innkommende meldinger eller samtaler.

LED-lysene er for øvrig årsaken til at telefonen har fått navnet "Night Effect" dersom du skulle være i tvil om det.

Dersom du synes at blinkende lys i sterke farger blir en smule harry, kan du heldigvis slå av denne funksjonen i menyene.

Musikktaster og skikkelig lydutgang

På telefonens høyreside har Samsung plassert mer nyttige detaljer, som dedikerte taster for musikkavspilling og volum.

Du finner også en lydutgang av typen 3,5 mm, slik at du kan bruke favoritthodesettet ditt når du lytter til musikk. Dette alene kan være en grunn til å se nærmere på denne telefonen, da veldig mange produsenter tvinger deg til å bruke elendige, medfølgende øreplugger.

Dersom du tar av dekselet finner du et spor for Micro-SD-minnekort, slik at du kan få plass til mer musikk, bilder og annet snacks. Det følger for øvrig med et minnekort med en kapasitet på 1 GB i esken.

Skulle du ønske deg mer minne enn dette kan du få deg et kort med 4 GB for under hundrelappen.

Samsung har også skjult en utgang for Micro-USB under en plastluke. Denne brukes både for filoverføring og for å lade telefonen.

Og ja: Du kan lade telefonen ved hjelp av en vanlig USB-kabel og en datamaskin. Enkle gleder i hverdagen kaller man dette fenomenet, som aldri skal undervurderes.

Bra byggekvalitet

Når Samsung lager designtelefoner, legger de stor vekt påkvalitetsfølelsen. M7500 har riktignok et mer billigpreg over seg sammenlignet med Bang & Olufsen-telefonen og den forrige Armani-modellen, men føles fremdeles solid, og den henger godt sammen.

Du slipper også unna ulyder når du klemmer på telefonen.

Nummertastene er helt flate, og det er ikke noen utdypninger eller annet som skiller dem fra hverandre. Dette gjør at det er fort gjort å trykke ned to taster samtidig, og du må ofte se ned på tastaturet når du skriver tekstmeldinger.

Musikktastene lyser også.
Musikktastene lyser også.

Skjermen i telefonen har fått en størrelse på 2,2 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter. Dette gir et skarpt og pent bilde, samtidig som du har helt ok oversikt over det du holder på med.

Menysystemet i telefonen er lett å forstå seg på, så verken erfarne eller ferske mobilbrukere bør ha problemer med å navigere seg frem til ønskede funksjoner. Vi merket oss imidlertid at menyene var noe "seige" sammenlignet med telefoner i samme klasse. Treghetene er ikke slik at du irriterer deg over dem, så med mindre du er ekstremt utålmodig så er det lite å frykte her.

Samtalekvaliteten er helt ok.
Samtalekvaliteten er helt ok.

Grei lyd i samtaler

Ettersom den viktigste funksjonen for de fleste som kjøper en mobiltelefon er ringemuligheter, er det fint om telefonen leverer bra lyd i samtaler. Lydkvaliteten i M7500 kan best beskrives som "helt OK", uten at den imponerer. Du slipper ikke unna suselyder i bakgrunnen, men du vil heller ikke ha problemer med å høre hva som blir sagt i den andre enden. Heller ikke de vi snakket med under testperioden hadde noen klager å servere.

Men vi har hørt bedre enn dette, altså.

Vi liker å tro at vi bruker mobilen omtrent like ofte som en hvilken som helst annen nordmann, og med dette forbruket holdt batteriet ut omtrent to dager før vi måtte lade telefonen. Batterilevetiden er akseptabel, men ikke mer enn det.

Komplett.
Komplett.
Slik ser oppbevaringsesken ut.
Slik ser oppbevaringsesken ut.

Nydelig tilbehørspakke

Vi liker generelt tilbehørspakkene som følger med designtelefoner, og M7500 er så absolutt intet unntak. Her er det du får med når du kjøper telefonen:

  • Lader
  • USB-kabel
  • Synkroniseringsprogramvare
  • Minnekort (1 GB)
  • Brukermanual
  • Stereoøreplugger med forskjellige hetter
  • 3,5 mm til 3,5 mm-ledning med mikrofon
  • Bærereim
  • Solid oppbevaringeske med glidelås

Her savner vi ingenting. Helt sant.

Teknologi og funksjoner

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz
Internetthastighet: GPRS, Edge, 3G, HSDPA 3,6 Mbps (super-3G)
Trådløst lokalt: Bluetooth 2.0 m/ A2D
GPS: Nei
Internminne:120 MB
Minnekort: Micro-SD (1 GB medfølger)
Adressebok: 1000 oppføringer
E-postleser: Enkel
E-post-henting/sending: SMTP, IMAP4, POP3,
Funksjoner: vekkerklokke, kalender, huskeliste, oppgaveliste, verdensklokke, kalkulator og omregningskalkulator
Synkronisering: SyncML, Samsung PC Studio

Kort sagt:
dsad
 – Alle internetthastigheter
 – Har det nødvendigste
dsad
 – Knotete å bruke e-post

Opera Mini er anbefalt.
Opera Mini er anbefalt.

Kjapp på internett

Designtelefoner flest har fint lite teknologi å skilte med, men M7500 er ikke noen sinke på denne fronten.

Med støtte for alle fire GSM-båndene kan du ringe i alle land som har GSM-dekning, og i Japan eller andre land som bruker 3G-nettet til samtaler får du også ringt hjem og avlagt statusrapport.

Med både Edge, 3G og HSDPA (super-3G) har du i tillegg alltid tilgang til de raskeste internetthastighetene som er tilgjengelig der du befinner deg i Norge.

Grunnleggende e-post

Telefonen byr ellers på både e-post med støtte for POP, IMAP4 og SMTP, slik at du både kan sende og motta e-post direkte i telefonen uten å gå via nettleseren. E-posten er noe uoversiktlig, og langt fra like ryddig og praktisk som på smarttelefoner, men den duger til enkel bruk.

Nettleseren som følger med telefonen er levert av Netfront, og funker noenlunde greit. Den kan imidlertid ikke måle seg med redaksjonsfavoritten Opera Mini. For å få Opera Mini peker du enkelt og greit den medfølgende nettleseren til operamini.com, og velger "last ned". To minutter senere er du i gang med en sprekere og bedre nettleser.

En ulempe her er imidlertid at du ikke kan flytte snarveien til Opera Mini ut i hovedmenyen, slik at du må inn i "Spill og diverse"-mappen hver gang du skal surfe på nettet.

Bra adressebok og grei kalender

Adresseboken i telefonen kan lagre opp til 1000 kontakter, og hver av disse kan tillegges et hav med detaljer. Blant annet kan du lagre e-post, flere forskjellige telefonnumre, fødselsdager og et bilde.

Kalenderen kan vise ukenummer, og kan vises i dags- ukes- eller månedsmodus. Du kan lagre den vanlige mengden med notater med tilhørene alarm, og du kan også få opp oversikter over tapte alarmhendelser, i tilfelle du skulle være borte fra telefonen noen timer.

Har det nødvendigste

M7500 har fått alle nyttefunksjoner du kan forvente av en mobiltelefon i denne klassen. Du finner vekkerklokke, kalender, huskeliste, oppgaveliste, verdensklokke, stoppeklokke, nedtellingstidtaker, kalkulator og omregningskalkulator. I tillegg har du muligheten til å ta opp taleklipp ved hjelp av diktafonen.

Generelt leverer telefonen en godkjent pakke nyttefunksjoner, og en fin dose teknologi i tillegg. Du får ikke Wi-Fi eller GPS, men dette er funksjoner som vanligvis krever at du går opp i både størrelse og pris.

Multimedia

Musikkformater: MP3 / ACC / ACC+ / eACC+ / WMA
Videoformater: MPEG4 / H.263
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: 3,5 mm minijack
Minnekortstøtte: Micro-SD
Javastøtte: MIDP 1.0, MIDP 2.0
Spill: Kun demoversjoner
Kameraoppløsning: 3 megapiksler
Autofokus: Ja
Blits eller fotolys:
Nei
Innstillinger: Lysstyrke, søkemodus, bildemodus, hvitbalanse, effekter, nattmodus, kvalitet, eksponeringsmåling,

Kort sagt:
dsad
 – God lyd
 – Bra videokvalitet m/divx-støtte
 – 3,5 mm minijack
 – Veldig bra kamera
 – Plass til mye media
dsad
 – Noe lav lyd under videoavspilling
 

Noe av det første vi la merke til da vi holdt telefonen for første gang, var at den både hadde utgang for 3,5 mm-plugg og egne taster for musikkavspilling. Mye tyder altså på at Samsung har lagt mye vekt på musikkfunksjonaliteten når de laget telefonen.

Bra musikktelefon

Og M7500 skuffer ikke. Her finner du et oversiktlig og bra musikkbibliotek, du viser sangene som spilles direkte på startskjermen og du skifter lett mellom forskjellige låter ved å bruke musikktastene på siden av telefonen.

Lydkvaliteten blir heller ikke verst, selv ikke med ørepluggene som følger med. Volumet kan stilles høyt nok til at vi Porta Pro-brukere kan irritere omverdenen, og lydbildet blir omtrent like fyldig som på en Ipod Nano.

Om du ikke er veldig kresen vil du med andre ord bli fornøyd med både lydkvalitet og brukervennlighet her, og vi har ikke noen problemer med å anbefale M7500 dersom du er ute etter en liten og pen telefon med gode musikkmuligheter.

(Klikk for større grafer)
(Klikk for større grafer)

Du kan også spille av musikken via den innebygde høyttaleren, men dette er ikke noe du gjør med unntak av nødstilfeller – noe som forsåvidt gjelder alle telefoner.

Fem demospill

Telefonen leveres med fem spill, men da alle disse er demoversjoner er det ikke mange minuttene med underholdning du har her. Det er imidlertid ingenting i veien for å kjøpe fullversjonene, dersom du ønsker det.

Java-ytelsen i telefonen ligger midt på treet. Du vil nok ikke ha problemer med å spille av noen javaspill, men vær forberedt på at de mer avanserte titlene ikke nødvendigvis går helt glatt.

Dagslyskamera

M7500 er en av de få kameratelefonene vi har sett som kommer uten verken blits eller fotolys. At Samsung har droppet fotolyset, som er det mest sannsynlige alternativet her, er helt greit, ettersom dette sjelden bidrar til særlig gode bilder. Men du kan altså ikke ta bilder i mørket.

Kameraet har imidlertid fått et vell av instillingsmuligheter. Her kan du stille på alt fra hvitbalanse til lysstyrke og punkt for eksponeringsmåling. I tillegg har du moduser for en rekke situasjoner, og muligheter til å legge på effekter, om du ønsker det. Alt i alt et pent utvalg innstillinger for et såpass enkelt kamera.

Kameraet har ellers autofokus, og du kan ta bilder i inntil tre megapiksler.

Resultatene vi fikk ligger et godt stykke under et vanlig kompaktkamera. Kameraet sliter særlig med å eksponere himmelen riktig, og ting blir veldig fort utbrent. Fargene ble også noe blekere enn de er i virkeligheten. Når det er sagt så er det ikke noe problem å ta skarpe bilder, så dersom du ikke er så veldig kresen på bakgrunner og livlige farger, får du nok dokumentert hendelser som skjer i dagslys.

Konklusjon

dsad
+ Liten og pen
+ Har de nødvendigste nyttefunksjonene
+ Både Edge, 3G og super-3G
+ Bra musikktelefon
dsad
- Litt "seig" i menyene
- Taster i flateste laget
- Mange bedre telefoner i samme prisklasse

M7500 Emporio Armani Night Effect er Samsungs nyeste forsøk på å lage en designtelefon sammen med det italienske moteikonet. Og resultatet er slett ikke verst.

M7500 har et lekkert og stilrent utseende, og den er liten nok til å passe i de fleste lommer. Den gir deg riktignok ikke det samme eksklusive preget som forgjengeren P520 Armani, men så koster den også mindre enn halvparten.

– Se! En Armani-telefon!

Navnet "Night Effect" spiller på et av telefonens designtrekk: Den har fått lysdioder på sidene, og blinker Armani-logoen i rødt, grønt eller blått når du mottar samtaler eller tekstmeldinger.

Noen vil nok sette pris på at alle innenfor 20 meters radius vet hvilken telefon du snakker i, mens andre vil prise herren over at det faktisk går an å deaktivere denne funksjonen.

Glatt tastesett

Den minimalistiske designen har dessverre et irritasjonsmoment i bagasjen. Tastesettet er nemlig helt flatt, og du finner ikke den minste antydning til skille mellom nummertastene. Dette gjør at du blir nødt til å kikke ned mens du skriver tekstmeldinger, samtidig som det er litt for lett å trykke inn to taster samtidig. Dersom du er ute etter en god SMS-telefon bør du altså styre unna denne mobilen.

Funksjonsmessig er M7500 på nivå med en hvilken som helst annen telefon i mellomklassen. Med både Edge og super-3G kan du surfe på nett overalt der det er dekning i Norge, og alltid oppnå den høyeste hastigheten som kan leveres der du er. Du får også alle nyttefunksjoner du kan forvente av en telefon i denne klassen.

Vi merker oss at menyene har en tendens til å "henge litt", uten at dette blir et veldig stort problem.

Lydkvaliteten i samtaler kan best beskrives som "helt ok". Du slipper ikke helt unna litt skurring og susing, samtidig som du heller ikke vil ha problemer med å høre det som blir sagt.

God på musikk

Musikkmulighetene er muligens det sterkeste kortet denne telefonen sitter på. Med egne musikktaster, utgang for vanlig 3,5 mm minijack og en lydkvalitet som kan måle seg med de fleste "vanlige" MP3-spillere har denne telefonen det som trengs for å levere den daglige dosen med musikk mens du er på farten.

Du får også med et minnekort på 1 GB, slik at du har plass til et knippe album fra dag én. Det er for øvrig ikke noen dyr affære å oppgradere minnet, da du i dag får et minnekort med kapasiteter på 4 GB for under hundrelappen.

Andre multimediefunksjoner er så som så. Skjermen er nok litt for liten til å vise videoklipp, ihvertfall de som varer lenger enn et par minutter, mens kameraet tar bilder du ikke vil ha i fotoalbumet, men som likevel fungerer til å dokumentere småting i hverdagen. Forutsatt at hverdagen foregår i dagslys.

Ikke for alle

Alt i alt er M7500 slett ingen dum telefon, til tross for noen svakheter. For mange vil nok bare det å få Armani-logoen for 2600 kroner være verdt investeringen, og de som bare er ute etter en pen og brukbar musikktelefon får også en fin pakke her.

Dersom du er likegyldig til Armani-stempelet, finnes det imidlertid en rekke bedre kjøpt der ute. Sony Ericssons W350 er en rå musikktelefon, og koster nøyaktig halvparten så mye som M7500. Du må imidlertid ofre de høye internetthastigheter, og skjermen er heller ikke like god. Nokia 5310 er fremdeles et bra kjøp for deg som er ute etter musikkmuligheter, og samtidig vil ha en liten og fin telefon. Denne koster heller ikke mer enn 1500 kroner i dag. Er du ute etter mest mulig funksjonalitet for pengene, er Nokia 6210 Navigator et svært bra valg. Denne telefonen har det aller meste av både teknologi og funksjoner, og ligger i nøyaktig samme prisklasse som Samsung M7500.

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen