Samsung M7500 Giorgio Armani.
Test
Samsung M7500 Giorgio Armani. (Bilde: Alle foto: Marius S. Eltervåg)

Samsung M7500 Armani Night Effect

Konklusjon

dsad
+ Liten og pen
+ Har de nødvendigste nyttefunksjonene
+ Både Edge, 3G og super-3G
+ Bra musikktelefon
dsad
- Litt "seig" i menyene
- Taster i flateste laget
- Mange bedre telefoner i samme prisklasse

M7500 Emporio Armani Night Effect er Samsungs nyeste forsøk på å lage en designtelefon sammen med det italienske moteikonet. Og resultatet er slett ikke verst.

M7500 har et lekkert og stilrent utseende, og den er liten nok til å passe i de fleste lommer. Den gir deg riktignok ikke det samme eksklusive preget som forgjengeren P520 Armani, men så koster den også mindre enn halvparten.

– Se! En Armani-telefon!

Navnet "Night Effect" spiller på et av telefonens designtrekk: Den har fått lysdioder på sidene, og blinker Armani-logoen i rødt, grønt eller blått når du mottar samtaler eller tekstmeldinger.

Noen vil nok sette pris på at alle innenfor 20 meters radius vet hvilken telefon du snakker i, mens andre vil prise herren over at det faktisk går an å deaktivere denne funksjonen.

Glatt tastesett

Den minimalistiske designen har dessverre et irritasjonsmoment i bagasjen. Tastesettet er nemlig helt flatt, og du finner ikke den minste antydning til skille mellom nummertastene. Dette gjør at du blir nødt til å kikke ned mens du skriver tekstmeldinger, samtidig som det er litt for lett å trykke inn to taster samtidig. Dersom du er ute etter en god SMS-telefon bør du altså styre unna denne mobilen.

Funksjonsmessig er M7500 på nivå med en hvilken som helst annen telefon i mellomklassen. Med både Edge og super-3G kan du surfe på nett overalt der det er dekning i Norge, og alltid oppnå den høyeste hastigheten som kan leveres der du er. Du får også alle nyttefunksjoner du kan forvente av en telefon i denne klassen.

Vi merker oss at menyene har en tendens til å "henge litt", uten at dette blir et veldig stort problem.

Lydkvaliteten i samtaler kan best beskrives som "helt ok". Du slipper ikke helt unna litt skurring og susing, samtidig som du heller ikke vil ha problemer med å høre det som blir sagt.

God på musikk

Musikkmulighetene er muligens det sterkeste kortet denne telefonen sitter på. Med egne musikktaster, utgang for vanlig 3,5 mm minijack og en lydkvalitet som kan måle seg med de fleste "vanlige" MP3-spillere har denne telefonen det som trengs for å levere den daglige dosen med musikk mens du er på farten.

Du får også med et minnekort på 1 GB, slik at du har plass til et knippe album fra dag én. Det er for øvrig ikke noen dyr affære å oppgradere minnet, da du i dag får et minnekort med kapasiteter på 4 GB for under hundrelappen.

Andre multimediefunksjoner er så som så. Skjermen er nok litt for liten til å vise videoklipp, ihvertfall de som varer lenger enn et par minutter, mens kameraet tar bilder du ikke vil ha i fotoalbumet, men som likevel fungerer til å dokumentere småting i hverdagen. Forutsatt at hverdagen foregår i dagslys.

Ikke for alle

Alt i alt er M7500 slett ingen dum telefon, til tross for noen svakheter. For mange vil nok bare det å få Armani-logoen for 2600 kroner være verdt investeringen, og de som bare er ute etter en pen og brukbar musikktelefon får også en fin pakke her.

Dersom du er likegyldig til Armani-stempelet, finnes det imidlertid en rekke bedre kjøpt der ute. Sony Ericssons W350 er en rå musikktelefon, og koster nøyaktig halvparten så mye som M7500. Du må imidlertid ofre de høye internetthastigheter, og skjermen er heller ikke like god. Nokia 5310 er fremdeles et bra kjøp for deg som er ute etter musikkmuligheter, og samtidig vil ha en liten og fin telefon. Denne koster heller ikke mer enn 1500 kroner i dag. Er du ute etter mest mulig funksjonalitet for pengene, er Nokia 6210 Navigator et svært bra valg. Denne telefonen har det aller meste av både teknologi og funksjoner, og ligger i nøyaktig samme prisklasse som Samsung M7500.

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen