Samsung M7500 Giorgio Armani.
Test
Samsung M7500 Giorgio Armani. (Bilde: Alle foto: Marius S. Eltervåg)

Samsung M7500 Armani Night Effect

Multimedia

Musikkformater: MP3 / ACC / ACC+ / eACC+ / WMA
Videoformater: MPEG4 / H.263
FM-Radio: Ja, RDS
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: 3,5 mm minijack
Minnekortstøtte: Micro-SD
Javastøtte: MIDP 1.0, MIDP 2.0
Spill: Kun demoversjoner
Kameraoppløsning: 3 megapiksler
Autofokus: Ja
Blits eller fotolys:
Nei
Innstillinger: Lysstyrke, søkemodus, bildemodus, hvitbalanse, effekter, nattmodus, kvalitet, eksponeringsmåling,

Kort sagt:
dsad
 – God lyd
 – Bra videokvalitet m/divx-støtte
 – 3,5 mm minijack
 – Veldig bra kamera
 – Plass til mye media
dsad
 – Noe lav lyd under videoavspilling
 

Noe av det første vi la merke til da vi holdt telefonen for første gang, var at den både hadde utgang for 3,5 mm-plugg og egne taster for musikkavspilling. Mye tyder altså på at Samsung har lagt mye vekt på musikkfunksjonaliteten når de laget telefonen.

Bra musikktelefon

Og M7500 skuffer ikke. Her finner du et oversiktlig og bra musikkbibliotek, du viser sangene som spilles direkte på startskjermen og du skifter lett mellom forskjellige låter ved å bruke musikktastene på siden av telefonen.

Lydkvaliteten blir heller ikke verst, selv ikke med ørepluggene som følger med. Volumet kan stilles høyt nok til at vi Porta Pro-brukere kan irritere omverdenen, og lydbildet blir omtrent like fyldig som på en Ipod Nano.

Om du ikke er veldig kresen vil du med andre ord bli fornøyd med både lydkvalitet og brukervennlighet her, og vi har ikke noen problemer med å anbefale M7500 dersom du er ute etter en liten og pen telefon med gode musikkmuligheter.

(Klikk for større grafer)
(Klikk for større grafer)

Du kan også spille av musikken via den innebygde høyttaleren, men dette er ikke noe du gjør med unntak av nødstilfeller – noe som forsåvidt gjelder alle telefoner.

Fem demospill

Telefonen leveres med fem spill, men da alle disse er demoversjoner er det ikke mange minuttene med underholdning du har her. Det er imidlertid ingenting i veien for å kjøpe fullversjonene, dersom du ønsker det.

Java-ytelsen i telefonen ligger midt på treet. Du vil nok ikke ha problemer med å spille av noen javaspill, men vær forberedt på at de mer avanserte titlene ikke nødvendigvis går helt glatt.

Dagslyskamera

M7500 er en av de få kameratelefonene vi har sett som kommer uten verken blits eller fotolys. At Samsung har droppet fotolyset, som er det mest sannsynlige alternativet her, er helt greit, ettersom dette sjelden bidrar til særlig gode bilder. Men du kan altså ikke ta bilder i mørket.

Kameraet har imidlertid fått et vell av instillingsmuligheter. Her kan du stille på alt fra hvitbalanse til lysstyrke og punkt for eksponeringsmåling. I tillegg har du moduser for en rekke situasjoner, og muligheter til å legge på effekter, om du ønsker det. Alt i alt et pent utvalg innstillinger for et såpass enkelt kamera.

Kameraet har ellers autofokus, og du kan ta bilder i inntil tre megapiksler.

Resultatene vi fikk ligger et godt stykke under et vanlig kompaktkamera. Kameraet sliter særlig med å eksponere himmelen riktig, og ting blir veldig fort utbrent. Fargene ble også noe blekere enn de er i virkeligheten. Når det er sagt så er det ikke noe problem å ta skarpe bilder, så dersom du ikke er så veldig kresen på bakgrunner og livlige farger, får du nok dokumentert hendelser som skjer i dagslys.

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect med abonnement

Samsung GT-M7500 Armani Night Effect

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen