Test
Samsung M5650 er en liten fargeklatt med musikalske gener.

Samsung M5650 Lindy

Samsung S3650, bedre kjent som Corby, er et grisebillig alternativ for deg som vil ha en mobil med trykkskjerm for en billig penge. Faktisk slipper du unna med en drøy tusenlapp for å bli den stolte eier av en ulåst Corby uten abonnement.

Design og brukervennlighet

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 10,6 x 5,7 x 1,2 cm
Vekt: 97 gram
Skjerm: TFT, 2,8 tommer, 240 x 320 piksler, 256 000 farger, kapasitiv
Snarveistaster: Volum, kamera, tastelås
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak:Nei
Menysystem: Samsung Touch Wiz

Firmware: M5650.003 M5650XBIL3
Pris: 2000 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Mye for pengene
– Spenstige farger og menyer
– Berøringsskjermen fungerer bra

dsad
 – Noe overbefolket hovedmeny
 – Ikke QWERTY-tastatur på skjerm

Corby på steroider

Ser du et lite hakk forbi trykkskjermen vil en Corby kanskje bli i overkant enkel, en fristende prislapp til tross.

Ønsker du en billig touch-mobil uten at kompromiss-kamelene setter seg fast i halsen, har Samsung nå lansert et alternativ, nemlig M5650. M5650 har som seg hør og bør også fått et skikkelig navn i tillegg, nærmere bestemt Lindy.

M5650 Lindy ser ved første øyekast ut som en klone av Corby, men går du Lindy nærmere etter i sømmene vil du se at nykommeren er hakket mer moderne enn originalen.

Samsung har en drøss med billige touch-telefoner i sin portefølge, og vi har sett nærmere på hva som skiller Lindy fra resten av gjengen.

Fargeklatt fra Samsung

Vårt testeksemplar hadde en skinnende, for ikke å si skingrende, blå bakside, i tillegg til et blått felt under skjermen på forsiden av telefonen. Det manglet derfor ikke på kommentarer om at Amobils trauste testere her hadde spjåket seg skikkelig opp i valget av mobil.

Det skal legges til at Lindy i skrivende stund også er å få kjøpt i en nøytral, sort farge dersom du ønsker en mer diskret mobiltelefon.

Det første du legger merke til sammenlignet med Corby, er at du har fått tre dedikerte taster for å styre musikkspilleren foran på telefonen. Et annet tegn på at Lindy skal fungere som musikkspiller er at hodetelefoninngangen er standard minijack, slik at du kan bruke dine egne hodetelefoner.

Touch Wiz også i spenstig drakt

Lindy har ikke bare et farggerikt ytre. Også menyene finnes i en ungdommelig variant. Som standard er Lindy stilt inn med et nøytralt tema i de velkjente Touch Wiz-menyene, men du kan endre til temaet Cartoon om du ønsker.

Da får du et sprekere tema i tegneseriestil med noen fiffige animasjoner. Som vi er kjent med fra Touch Wiz har du også noen andre innstillingsmuligheter for menyene. Blant annet kan du velge mellom fire forskjellige skrifttyper.

I det hele tatt er det mye som minner om Corby også i menyene. Du har en rekke widgets å velge mellom, slik at du for eksempel kan få Facebook-oppdateringer eller Twitter-meldinger direkte på startskjermen.

På siden av telefonen finner du blant annet en egen tast for å låse skjermen. I tillegg har du såkalt smart oppløsning, som betyr at du kan låse opp skjermen ved å skrive en gitt bokstav på skjermen.

Når du berører skjermen får du tilbakemelding i form av vibrasjon. Denne vibrasjonen kan justeres i intensitet eller skrus av om du ønsker.

Mange menyvalg for pengene

Lindy har tre forskjellige startskjermer, som du kan fylle med forskjellige småprogrammer. Hovedmenyen er i samme gate, med ikonene spredd over tre forskjellige skjermbilder. Som vi kommenterte når vi testet Corby, kan det bli i overkant mange ikoner på toppnivå i menyen.

Reponsen er forøvrig upåklagelig, i likhet med de fleste telefoner med Samsungs proprietære Touch Wiz-variant.

God respons har du også fra de tre tastene under skjermen. Her har du de sedvandlige ringe- og legge på-tastene, samt en egen tast for å gå tilbake i menyen.

Siden Lindy ikke har vanlige taster, er du henvist til å skrive inn tall og bokstaver ved å berøre skjermen. Her bruker du et vanlig virtuelt talltastatur, og du har naturligvis ordbok tilgjengelig. Noe vi ikke blir skikkelig klok på er hvorfor engelsk er standard skrivespråk selv om telefonen har valgt norske menyer. Hvis du endrer språket når du skriver en tekstmelding, blir ikke valget lagret, du må gå inn i meldingsinnstillingene og gjøre endringen dersom valget skal være permanent. Dette har irritert oss på tidligere Touch Wiz-telefoner, og irriterer oss fortsatt.

Vi savner også fortsatt et fullt, virtuelt QWERTY-tastatur. Selv om skjermen på ingen måte er gigantisk, er det ofte kjappest å skrive inn tekst på denne måten. Skjermen er forøvrig berøringsfølsom og er ikke avhengig av fysisk trykk for å reagere.

Den lave prisen må selvfølgelig gjenspeile seg på noen punkter. Tilbehøret er et av disse. Først og fremst er det minnekort vi savner, noe du er avhengig av dersom du skal bruke Lindy som musikkspiller. Som vanlig er det minnekort av Micro SD-typen som brukes, slik at det til gjengjeld er en god mulighet for at du allerede er i besittelse av et passende minnekort.

Det som følger med i pakken er: 

  • Telefon
  • Batteri
  • Brukerveiledning
  • CD med programvare
  • Lader/datakabel
  • Hodesett med 3,5 mm minijack-plugg

Samsung M5650 Lindy med abonnement

Samsung M5650 Lindy

Samsung M5650 Lindy med abonnement   Les mer »

Samsung M5650 Lindy   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen