Test
M310 er liten og pen. (Bilde: Marius S. Eltervåg)

Samsung M310

Design og brukervennlighet

Form: Kamskjell
Størrelse:
8,7 x 4,5 x 1,9 cm
Vekt: 87 gram
Snarveistaster: Volum, kamera, WAP-leser
Uttak: Samsung-port
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Lukket Samsung-plattform
Menysystem: Samsungs eget
Menyvisning: Rutenett/lister
Skjerm: 1,7 tommer, 128 x 160 punkter, 65K farger
Pris: ca. 800 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og pen
 – Gode taster
 – Kjapp

dsad
 – Dårlig skjerm
– Middelmådig samtalekvalitet

M310 er oppfølgeren til bitte lille M300, som vi testet for et års tid siden. Det som gjorde den telefonen spesiell var at den lignet på Samsung E700, en av selskapets virkelig store klassikere, og at den faktisk var nesten helt ubrukelig som telefon. Vi er derfor spente på om Samsung har fått det bedre til denne gangen.

Samsung M310 er en telefon i den samme prisklassen som forgjengeren og passer seg godt for de som ikke vil ha noe annet enn en enkel og billig telefon. Den er en del større enn forgjengeren men er fremdeles ganske liten.

M310 har gode taster.
M310 har gode taster.
Volumtaster.
Volumtaster.

Fin telefon

Fremsiden av M310 er dekket av en blank plastflate som, kombinert med moderne former, gjør at telefonen får et ganske pent utseende. Som de fleste andre telefoner i denne klassen er omtrent alt annet også laget av plastikk. Telefonen gir ikke fra seg knirkelyder og virker som et solid stykke arbeid. Dette er en følelse man også får når man åpner telefonen. I dette tilfellet er altså ikke plastikk en uting.

Når vi åpner telefonen kjenner vi at tastene er laget i gummi, og at de reagerer godt når man begynner å trykke på dem. Tastene er store, ganske behagelige å bruke og er merket godt med store bokstaver, noe som gjør at telefonen er god å ha med å gjøre når det kommer til tekstmeldinger. Navigasjonstasten er også god, den gjør det enkelt å navigere seg gjennom telefonens menyer. Ved å trykke opp på navigasjonstasten kommer man direkte inn i kameramodus, til de tre andre retningene kan man selv legge egne snarveier.

Telefonen er utstyrt med volumtaster på venstre side og ladertilkobling på høyre side. Ladertilkoblingen er plassert på øvre del av telefonen noe som gjør det lettere å bruke telefonen mens den er koblet til laderen.

Som dens forgjenger har M310 også kameralinse og en praktisk liten skjem på utsiden. Bruksområdet til skjermen på utsiden er stort sett begrenset til å vise klokken og hvem som ringer.

Mørk skjerm

Selv om M310 fysisk er en del større enn dens forgjenger har den akkurat like liten hovedskjerm. Faktisk så er skjermen den samme. Skjermen på M310 er mørk og uklar. For å få best mulig bilde må du lene telefonen mer fremover enn slik det er naturlig å holde den. Det sier seg selv da at sollys ikke er denne telefonens aller beste venn.

Ikke særlig vakkert.
Ikke særlig vakkert.

Trøtte menyer

Hovedmenyen består av et rutenett delt inn i ni kategorier med et ikon til hver. Undermenyene er basert på lister. De er inndelt på en logisk måte og det er ganske enkelt å finne frem i dem. Det at ikke hele kategorinavnet i menylistene er synlig uten at teksten må rullere over skjermen burde kunne vært unngått. Undermenyene har også en form for forhåndsvising av hva man finner innunder den valgte kategorien. Dette er en forholdsvis god idé som ikke er spesielt praktisk på grunn av at man også må bla i disse listene, så da forsvinner litt av vitsen.

Telefonen nøler ikke med å reagere når man blar seg gjennom menyene, dette går kjapt og smertefritt. Det eneste man må vente på er kameraet, den nokså korte ventetiden det er snakk om føles naturlig og er ikke noe man legger seg opp i.

Grei på SMS

Som nevnt tidligere er det å skrive tekstmeldinger på denne telefonen en grei sak. Tastene er vennlige og meldingskfunksjonen er ganske grunnleggende. Noe som ville gjort opplevelsen enda bedre var om det hadde vært minst ett valg mindre en måtte gjennom for å sende en melding. En ting som er litt merkverdig er at uansett hva vi gjør, så viser telefonen at mappen for sendte elementer er tom.

Laber samtalekvalitet

Under samtaler må man konsentrere seg akkurat mer enn nødvendig for å få med seg sammenhengen i det som blir sagt i andre enden. Det å ha en samtale bør, uansett hvilken telefon det er snakk om, være en behagelig og tydelig affære. Lyden er høy nok, men den er ganske skjærende og uklar. Høyttalerfunksjonen fungerer som den skal. Man hører personen man snakker med høyt og tydelig, så lenge lydstyrken ikke står på maks. Da er det lett for at det oppstår skurring.

Lite tilbehør.

Liten salgspakke

Du får kun med det aller mest nødvendige når du kjøper M310:

  • Lader
  • Håndfri/stereoøreplugger
  • Brukermanual

Samsung SGH-M310 med abonnement

Samsung SGH-M310

Samsung SGH-M310 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-M310   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen