m110-13

Test Samsung M110

m110-13

Telefonen som tåler juling

Vi har mishandlet Samsungs første fukt- og støtsikre mobiltelefon.

Konklusjon

dsad
+ Tåler juling
+ Bluetooth
+ FM-radio
+ Bra batterilevetid
+ Billig

dsad
- Mangler Edge og 3G
- Treg
- Utdaterte meny og skjerm


Mobilprodusentene har igjen begynt å lage telefoner som tåler en trøkk. Sist ut er Samsung, med modellen M110, som skal tåle både vann og bank.

Det er ingen tvil om at denne telefonen tåler mer enn telefoner flest. Den har et deksel i gummi og hardplast, og en skjerm som er senket noe lenger inn i telefonen enn vanlig.

Under testperioden slang vi telefonen av og til veggimellom, uten at den tok synlig skade av det. Faktisk måtte vi slippe den rett i fortauet fra fire meters høyde før den sa takk for seg.

Det vil si - skjermen sprakk, men telefonen fungerte fortsatt.

Telefonen overlever også vannsprut og bruk i regnvær, så dette er en telefon for fjellturer eller arbeid utendørs.

Tastene er godt markerte, noe som gjør at også du med store tomer kan bruke telefonen. Den fungerer videre greit til SMS.

Vi liker også at telefonen har god batterilevetid. Under testperioden ladet vi ikke telefonen mer enn én gang på en uke.

M110 har Bluetooth, slik at du kan bruke trådløst håndfri. Den har også FM-radio, og et kamera som tar helt OK bilder.

Dessverre har Samsung vært i arkivet og funnet frem menysystemet de brukte i 2004, noe som gjør telefonen litt tungvint å bruke.

Samsung var også på overskuddslageret og fant en knøttliten skjerm fra samme æra. Skjermen er uskarp og blass, så den egner seg ikke til bildetitting.

M110 er dessuten så treg at wap-leseren i praksis er ubrukelig, og muligheten for å installere ekstraprogrammer er svært begrenset.

Til tross for svakhetene er M110 en telefon det er lett å like. Den tåler mye, har kamera, radio og mulighet for trådløs håndfri. Og trenger du egentlig mer på en telefon som skal være med steder hvor den er utsatt for fukt, støv og slag?

M110 har to konkurrenter. Sonim XP1 har færre funksjoner enn M110 og er over dobbelt så dyr. Den tåler imidlertid mye mer juling. Nokia 5500 Sport er et annet alternativ, men den tåler ikke så fryktelig mye. Til gjengjeld har den mange av de funksjonene både M110 og XP1 mangler.

Er du i målgruppen, er M110 et billig og godt valg. Trenger du derimot ikke en telefon som tåler juling er det bare å styre unna. Du får nemlig bedre telefoner til samme pris som M110.

Samsung SGH-M110

Samsung SGH-M110 med abonnement

Samsung SGH-M110

Samsung SGH-M110 med abonnement

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen