Samsung-sjef Shin Jong-kyun.

Samsung lover at Galaxy Nexus er helt «Apple-fri»

Lærer fra patentkrigen, og ønsker ikke flere søksmål.

Samsung avslører at de designet Galaxy Nexus med Apple i tankene, og har gjort alt de kan for å unngå flere søksmål fra konkurrenten.

Vil unngå flere søksmål

Det har vært vanskelig å ikke få med seg den bitre patentkrigen mellom Apple og Samsung, som har foregått den siste tiden. Det har virket som begge selskapene har kastet seg på enhver sjanse til å hakke løs på motparten, og søksmålene har sittet løst hos de begge.

Nå ser det ut som Samsung prøver å trekke seg litt tilbake, og sier at de har vært svært forsiktige med å bruke teknologi eller utseende som kan minne om en iPhone da de designet Galaxy Nexus.

– Nå vil vi unngå alt vi kan, og ta patenter svært seriøst, sier Samsung-sjefen Shin Jong-kyun i et intervju med det koreanske nyhetsstedet Yonhap.

– Vi taper vår stolthet

Han forteller også at han ikke tror mye godt kan komme ut av de mange søksmålene som holder på:

– Vi vil gjøre Galaxy Nexus 100 prosent fri for søksmål. Jeg tror ikke det er så mye å tjene på søksmålene mot Apple. Vi taper vår stolthet og vår merkevare.

Apple har som kjent saksøkt Samsung i flere land for det de mener er direkte plagiat av deres produkter, og peker på at både Samsung Galaxy S II og Galaxy Tab 10.1 ligner henholdsvis på iPhone 4 og iPad 2.

Med denne nye uttalelsen, og beskjeden om at Samsung vil lage A6-brikken til iPhone 5, ser det ut som de to selskapene kanskje sakte men sikkert er på vei mot en forsoning.

(Kilde: Yonhap via The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen