Samsung lanserte monstermobil i natt

Telefonen heter Samsung Galaxy S, og er en Android-mobil med fire tommer stor Super AMOLED-skjerm.

Telefonen har så vidt vært innom Norge en tur for å bli presentert for operatørene. De som har sett den beskriver den som det heftigste som er vist til nå. Med fire tommer stor skjerm har Samsung Galaxy samme skjermstørrelse som XperiaX 10.

Men Samsung satser på sin nye teknologi Super AMOLED, som slipper igjennom mer lys og bruker mindre strøm enn de tradisjonelle TFT-skjermene. Skjermen er kapasitiv og støtter multitouch.

Design
Telefonen kan unektelig minne en del om iPhone i design. Fasongen er til forveksling lik, og Samsung har satset på en metallramme som også gir assosiasjoner til iPhone. Tasten under skjermen er påGalaxy S mer firekantet, og i tillegg er det to ekstra taster.

Men om de ytre forskjellene nærmest kan beskrives som kosmetiske, så er forkjellen under panseret påtagelig.

Galaxy S kjører Android 2.1, har større skjerm med høyere oppløsning (480x800), raskere prosessor og DLNA for trådløs overføring av medieinnhold. Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning, og telefonen har 8 GB innbyget minne. Telefonen får også et helt nytt brukergrensesnitt Samsung kaller TouchWiz 3.0.

Med en vekt på 119 gram er Galaxy S også lettere enn iPhone (135 gram). Batteriet yter 1500 mAh, og med Super AMOLEDs strømsparende egenskaper skulle det borge for brukbar batterilevetid.

Galaxy S kommer i løpet av sommeren, og vil koste 5400 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen