Samsung lanserer UMA-telefon

Samsung P200 begge vinkler

Samsung P200

Dimensjoner:
9,5 x 4,4 x 2,3 cm
Vekt: 95 gram.

Skjerm:
Størrelse: 1,9 tommer
Oppløsning: 176 x 220 piksler
Fargedybde: 262 144 farger

Kamera:
Oppløsning: 1,3 megapiksler
Blitz, ingen autofokus

Underholdning
Musikkspiller, videoopptak

Minne:
Internminne: 80 MB
Minnekortstøtte: Nei

Trådløs teknologi:
GPRS, EDGE, Wi-Fi (802.11b), UMA

Ellers:
Blåtann
Dokumentleser
Pictbridge, USB

Samsung trekker nå sløret av sin første UMA-telefon for Europa. UMA-teknologien gjør det mulig å bruke telefonen som en IP-telefon når du er i åpne trådløse nettverk.

Fordelen med UMA er først og fremst at mobiloperatørene kan tilby deg mye hyggeligere ringepriser for samtaler rutet over internett. Om du prater i telefonen og beveger deg inn i en trådløs sone, skifter telefonen automatisk over til IP-telefoni uten at samtalen bryter.

Hittil er det kun Nokia som har tilbydd telefoner med UMA her til lands. Du kan lese mer om UMA-teknologien i vår guide, "UMA: Si farvel til dyre ringeminutter".

Utseendemessig minner Samsung P200 mye om den utgåtte modellen Samsung D500. Telefonen er begge i skyveformat, og har omtrent like dimensjoner og vekt.

De er også ganske like spesifikasjonsmessig. Skjermoppløsningen ligger på 176 x 220 farger, kameraene tar bilder i 1,3 megapiksler og ingen av modellene har minnekort eller støtte for 3G.

En hyggelig nyhet er støtten for EDGE, som etter hvert har begynt å dukke opp i stadig flere telefoner her til lands. Dette sikrer en relativt god hastighet på dataoverføring selv om telefonen ikke kan bruke 3G-nettet.

P200 har også støtte for Pictbridge-teknologien, som gjør det mulig å skrive ut bilder og dokumenter rett fra mobiltelefonen med en kompatibel skriver.

Men det er ikke sikkert du får kjøpt P200 i norske butikker med det første.

- Vi har foreløpig ikke planer om å lansere P200 i Norden, forteller Tommy Jensen, markedssjef for Samsung Norge. - Først må operatørene komme på banen med UMA-løsninger, og så vil vi følge etter.

I følge Ole Bjørn Wiborg, produktsjef for Samsung Norge, har selskapet begynt testing av UMA i Europa i sommer. P200 skal allerede være i salg i Italia.

(Kilder: Mobile Magazine, Mobiledia, MobileWhack, Samsung)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen