Samsungs nye telefon vrir skjermbildet så snart du snur på telefonen. (Bilde: Samsung)

Samsung lanserer teknobombe

Spesifikasjoner

Størrelse: 11,2 x 5,7 x 1,25 cm
Vekt: Ukjent
Plattform: Windows Mobile 6.1 Professional
Teknologi: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, UMTS (3G), HSDPA (super-3G med 7,2 Mbps makshastighet), GPS, Wi-Fi, Bluetooth, A2DP
Minne: 8 / 16 GB internminne
Skjerm: 240 x 400 piksler, 3,2 tommer.
Kamera: 5 megapiksler
Annet: FM- radio med RDS

På markedet: I løpet av oktober
Nå har også Samsung for fullt begynt å forandre på brukergrensesnittet i Windows Mobile.
Nå har også Samsung for fullt begynt å forandre på brukergrensesnittet i Windows Mobile.

Det har lenge gått rykter om Samsungs nye trykkskjermsmobil I900. Nå er den offisielt lansert, med navnet I900 Omnia.

Den nye telefonen ser ut til å være laget for å konkurrere mot telefoner som HTC Touch Diamond og Apples velkjente Iphone og eventuelt en kommende 3G-versjon av denne.

Telefonen vil for første gang bli vist frem i Singapore mellom 17. og 20. juni.

Stor trykkskjerm

I900 Omnia har kun to taster, en for å besvare innkommende anrop og en for å legge på. Resten av telefonen styres ved hjelp av en stor trykkskjerm som dekker nesten hele fremsiden ,i tillegg til en berøringsfølsom styreflate som gir deg musepeker i menyene. Skjermen måler 3,2 tommer og har oppløsningen 240 x 400 piksler. Dette er en større skjerm enn du finner i konkurrenten HTC Touch Diamond, men med lavere oppløsning.

Når du snur telefonen, vrir skjermen seg automatisk til bredskjermsmodus.

Under panseret finner du operativsystemet Windows Mobile 6.1, som gjør I900 til en fullblods smarttelefon. Det betyr at telefonen har gode planleggingsfunksjoner og god e-poststøtte, kan kjøre flere programmer samtidig og er åpen for nye programmer.

Fem megapiksler, GPS og 16 GB

Kameraet i I900 tar bilder med oppløsninger på inntil fem megapiksler. Kameraet har autofokus og ansiktsdetektor som gjør at den automatisk kan fokusere på fjesene. På toppen av det hele merker kameraet når motivet smiler, og kan settes til å ta bilde automatisk når det skjer.

En innebygget GPS gjør at bildene du tar med kameraet geomerkes, noe som vil si at du etterpå kan se nøyaktig hvor du befant deg da du tok bildene. Dette legger seg i bildeinformasjonen.

Minnekapasiteten er også imponerende i I900. Det vil komme to versjoner av telefonen, en med 8 GB og en med 16 GB lagringskapasitet. I tillegg til dette, kan du utvide minnekapasiteten ytterligere ved hjelp av et minnekort av typen Micro-SD.

Høye internetthastigheter

Wi-Fi er på plass i I900, slik at du får skyhøye surfehastigheter når du kobler deg til det trådløse nettverket hjemme. I tillegg er telefonen utstyrt med HSDPA (super-3G) av den raskeste typen med støtte for 7,2 Mbps.

Telefonen har innebygget FM-radio med RDS-støtte. I tillegg støtter den stereolyd gjennom trådløse Bluetooth-hodesett.

Det er ingen tvil om at I900 er teknologirik, og den minner mye om HTC Touch Diamond. HTC Diamond er forventet i butikkene i midten av juni, mens Samsung I900 kommer i løpet av oktober måned. Prisen er foreløpig ikke kjent.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen