Samsung lanserer Symbian-telefon

Alternativ tekst mangler
Klikk for større bilde

Vi forbinder som oftest Symbian Series 60 med Nokia. Finnene har definitivt størsteparten av Symbian-markedet, men nå lanserer Samsung en ny telefon med Symbian OS.

Samsungs nykommer har fått navnet i520, og har imponerende spesifikasjoner under panseret, mens utseendet er i vanlig Samsung-stil.

Den største nyheten er at Samsung i520 har fått operativsystemet Symbian Series 60, med den nyeste Series 60-versjonen.

Dette kan bli den første Series 60-telefonen fra Samsung som kommer ut på det norske markedet. Hittil har vi kun sett Windows Mobile i produsentens profftelefoner.

I520 har både 3G og EDGE. I tillegg støtter den de nye HSDPA-nettene, som gir hastigheter på helt opp mot 1,8 Mbps. Dette har vi imidlertid ikke fått se i norske mobilnett så langt.

Skjermen til i520 viser 320 x 240 piksler (QVGA). Skjermen er heller ikke av det minste slaget, med en størrelse på 2,3 tommer.

Tastene på utsiden av telefonen er i samme stil som LGs Chocolate-telefon, altså varmefølsome, mens navigasjonstasten fungerer som en vanlig tast. Dette er akkurat den samme løsningen som på E900.

Foto: Allaboutsymbian.com

Kameraet til i520 tar bilder i en oppløsning på 2 megapiksler, og kan også spille inn video i 0,3 megapikslers oppløsning. Telefonen har en minnekapasitet på 45 MB, som kan utvides med et minnekort av typen microSD.

Samsung har utstyrt i520 med siste skrik av blåtann, versjon 2.0, som sikrer høye overføringshastigheter. Telefonen kan også brukes sammen med trådløse stereo-hodesett.

Det er ikke kjent noen dato for når i520 kommer på markedet, eller om den kommer til Norge. Heller ikke noen pris er gjort kjent.

(Kilder: Allaboutsymbian.com, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen