Samsung lanserer speilreflekskamera

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Det første som slår oss er hvor likt Samsung GX-1S er Pentax *istDS2. Så vidt vi kan se er det ingen forskjell på de to kameraene.

Det dreier seg med andre ord om et ganske kompakt 6 megapiksels speilreflekskamera med 2,5 tommers LCD-skjerm med oppløsning på 210 000 punkter, og full støtte for Pentax-optikk. På andre områder har kameraet spesifikasjoner omtrent som det som er normalt. Se produktguiden for mer detaljerte spesifikasjoner.

6 megapiksler virker kanskje ikke som forferdelig mye i dag, men man skal huske at det er lettere å lage et kamera med god bildekvalitet i forhold til oppløsningen når oppløsningen er lavere. Det gir også mindre bildestøy og bedre dynamisk omfang, så oppløsningen bekymrer oss ikke.

I følge Rune Reiersen hos den norske Samsung-importøren Aronsen AS, vil Pentax *istDS2 bli solgt i Asia og Amerika, mens Samsung GX-1S vil forbeholdes Europa. Det vil med andre ord ikke bli noen direkte konkurranse mellom disse modellene.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Videre sier Reiersen at det bare er nå i begynnelsen at det vil komme like modeller. Til Photokina-messen i september, vil det med stor sannsynlighet komme Samsung-modeller som skiller seg fra Pentax-modellene. Samarbeidet mellom Samsung og Pentax går på teknologi. Det er ikke hensikten å ha like modeller i forskjellige markeder, påpeker han.

Det er tydelig at det er en sterk satsning på speilreflekskameraer for tiden. Dette er et segment med bedre marginer og lengre levetid på produktene enn kompaktkameramarkedet. At nye aktører nå kaster seg inn ser vi på som positivt, og at flere aktører samarbeider for å konkurrere med de store er også noe markedet trenger. Siden Samsung og Pentax kan bruke de samme objektivene blir man ikke låst til ett merke ved å velge et hus fra en av disse produsentene. Mange vil se det som en frihet og en stor fordel når de skal kjøpe seg et systemkamera. Tilsvarende har man med Nikon og Fujifilm.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Samtidig med at de lanserer selve kameraet, lanserer de også en tilhørende blits, SEF-36PZF, med ledetall 36, som likner mye på Pentax AF-360FGZ. Det er også lansert to objektiver: Schneider-Kreuznach D-Xenon 18-55 f/3,5-5,6 og D-Xenon 50-200 f/4,5-5,6. Begge disse har også sine Pentax-tvillinger. Riktignok er det altså oppgitt en annen produsent av objektivene, men vi tror likevel de er identiske. Det er mulig det er noen forskjeller i coatingen.

Alt i alt, er altså ikke produktene revolusjonerende i seg selv, siden de allerede finnes på markedet under annet navn, men det at vi har fått en ny aktør i speilrefleksmarkedet er en god nyhet, som vi ønsker velkommen med åpne armer. Det blir spennende å se framover hva Samsung kan få til. De har jo sin bakgrunn i forbrukerelektronikk, og vet hva folk vil ha, og hva man kan putte av morsomme funksjoner inn i sånt. Det er mulig vi her kan få en aktør som tenker annerledes enn de fleste andre, og tilbyr funksjoner som vi normalt ikke assosierer med speilreflekskameraer. Vi gleder oss.

Prisen på kameraet er fortsatt ukjent, men importøren regner med at det blir tilgjengelig i månedsskriftet mars/april

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen