Samsung lanserer robust mobil

Nokia og "avgåtte" Siemens har stort sett vært enerådende i Norge med sine robuste mobiler, men nå har Samsung et alternativ underveis.

Samsung M110 er en mobil for de aktive, og skal tåle både støt og vann. Telefonen er klassifisert med beskyttelsesgrad IP-54 og det er lenge siden vi har sett en tilsvarende mobil på disse kanter.

Les mer:
- De fem beste friluftsmobilene
- Enklere tøffing fra Siemens
- Lyn fra klar mobilskjerm

Tåler mye
Telefonen har nok ikke de helt store spesifikasjonene. Kameraet kan blant annet bare ta bilder på 0,3 megapiksler, men den har i hvert fall støtte for FM-radio og Bluetooth. Godbitene for friluftsmennesker er at den har  innebygd lommelykt og karabinkrok.

Det gummikleddet dekselet skal absorbere for støt og slag. Batteridekselet er låsbart, slik batteriet ikke kan ramle ut dersom du mister mobilen i bakken. Skjermen har et ekstra hardt ytre lag som gjør at den ikke får skrammer, riper eller blir knust. Knappene skal også være utformet slik at du kan bruke mobilen med hansker.

Deng og dusj
IP-grad 54 betyr at apparatet har beskyttelse fem av seks når det gjelder "møte med større partikler". Vannmotstanden er fire av syv, og betyr at den tåler en liten dusj. Det betyr dessverre at du ikke kan ta undervannsbilder med denne mobilen.

Mobilen er utstyrt med utrack, en funksjon som gjør at du får en tekstmelding til et forhåndslagret nummer, dersom telefonen får et nytt SIM-kort. Dette er et bra initiativ, selv om vi hadde foretrukket en GPS-sender, slik at det er mulig å finne igjen mobilen dersom den mistes i skogen. Den er tross alt kamuflasjegrønn, og ikke lett å få øye på.

Taletiden virker ganske imponerende, på opptil åtte timer, mens standbytiden er på rundt 400 timer. Mobilen måler 10,9 x 4,8 x 1,8 centimeter, og veier bare 95 gram. Prisen skal havne på 1300 kroner, og blir tilgjengelig i mars.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen