Samsung lanserer prosessor

Samsung har det siste halvåret vist såvel interessante, samt nærmest revolusjonerende mobiltelefoner, og kunne nylig vise frem en mobilprosessor som kjører på en klokkefrekvens på ikke mindre enn 533 MHz. Til sammenligning med hovedutfordreren fra Intel, den velkjente XScale-prosessoren, er Samsungs nye hele 133Mhz raskere.

Dette er ved siden av å være gode nyheter for forbrukeren også gode nyheter for produsentene av mobiltelefoner, som til tider sliter med å få tilstrekkelig maskinkraft inn i produktene sine. Dette har blant annet vært et problem hos mobiltelefoner med krevende programmer og utstyr, som for eksempel Qtec 7070. Men prosessoren vil også være beregnet for PDA-markedet, som også til dels skriker etter maskinvare som kan holde følge med den raske utviklingen.

Spesifikasjonsmessig er Samsungs nye prosessor et vidunder. Den kommer med innebygget støtte for alle typer skjermer beregnet for mobiltelefoner, og annet utstyr som minnekort, kamera, USB samt alle operativsystemer beregnet på mobile enheter.

Markedsanalytikeren Gartner har lagt frem tall som tyder på at salget av prosessorer for mobile enheter vil nå 175 millioner enheter i 2007, fra 25 millioner enheter i 2003, så det er liten tvil om at S3C2440 vil få et marked.

Prossesorene vil være tilgjengelig på markedet innen slutten av 2003, og vi burde dermed regne med å se mobiltelefoner basert på prosessoren allerede til over nyåret.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen