Samsung lanserer i Norden

M400, som ikke ble sett snurten av i Norge.

Samsung har produsert en rekke smarttelefoner med operativsystemer fra både Microsoft, Symbian og Palm. Så langt har vi likevel ikke sett en eneste av disse smarttelefone her til lands. Nå skal det imidlertid bli en forandring på den saken.

Tidligere denne måneden lekket det ut bilder og spesifikasjoner av deler av Samsungs 2005-portefølje. I kjølevannet av dette dukket det også opp rykter om at to av smarttelefonene skal finne sted også i nordiske butikkhyller.

Kilder i Samsung har kunnet bekrefte ovenfor amobil.no at ryktene om at selskapet skal lansere smarttelefoner i Norden er korrekte. Sannsynligvis vil det i første omgang dukke opp to modeller, der den ene kjører Symbian Series 60 og den andre kjører operativsystemet Microsoft Smartphone 2003 SE.

Hvorfor har ikke smarttelefonene kommet før...?
I Norge har vi lenge forundret oss over hvorfor ingen av de eldre smarttelefonene fra Samsung har funnet veien hit til lands. Svaret ligger i at avanserte telefoner krever et bedre og mer utbygget support-nettverk enn det som har vært tilgjengelig. For at Samsung skal kunne lansere smarttelefoner i Norden må altså supportavdelingen utbedres.

Telefonene vi kan forvente å se i Norge vil finnes i utenlandske butikkhyller allerede i løpet av andre kvartal. Men i Norge vil nok ikke dette være tilfelle. Flaskehalsen er supportavdelingen, men så snart den er utbedret er Samsungs smarttelefoner også å forvente også her til lands.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen