Samsung lager mobilskjerm for sollys

Samsung lager solskjerm

Neste år kan du kanskje skrive SMS i sola uten problemer
Neste år kan du kanskje skrive SMS i sola uten problemer

Har du prøvd å bruke mobilen utendørs om sommeren, vet du at de fleste mobilskjermer fungerer dårlig i sollys. Men det ønsker Samsung nå å rette på.

Selskapet har nemlig satt i gang med å utvikle en 2,1 tommer stor LCD-skjerm som skal være like god å se på under alle lysforhold, skriver Cellular News.

Bak skjermen ligger en sensorteknologi som gjør at lysstyrken justerer seg alt etter hvor lyst det er i omgivelsene rundt telefonen. Dermed vil lysstyrken i skjermen automatisk stige hvis du er i belyste omgivelser. Lysstyrket vil senkes tilsvarende når du for eksempel går inn i et mørkt rom.

Bruker mindre strøm
Samsungs nye skjerm skal bruke mellom 20 og 30 prosent mindre strøm enn andre mobilskjermer med samme størrelse og oppløsning.

I tillegg skal skjermen være i stand til å måle temperaturen i omgivelsene, og justere sin egen temperatur slik at mobilen ikke blir overopphetet.

For avanserte mobiler
Skjermen har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Fargedybden er ikke kjent. Den nye skjermen skal brukes i Samsungs avanserte mobiltelefoner, musikkspillere og PDA-er.

Samsung planlegger å begynne å produsere den nye skjermen sin i løpet av andre halvdel av 2007.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen