TEST: Samsung L870
Test

Samsung L870

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 10,3 x 5,05 x 1,35 cm
Vekt: 120 gram
Snarveistaster: Kamera, SMS og kalender
Uttak: Samsungs-port
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Symbian S60
Menyvisning: Rutenett med navn og lister
Skjerm: 2,4", 240 x 320 punkter, 16K farger
Pris: ca. 2300 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Tøft utseende
 – God størrelse
 – Stor skjerm
 – God kvalitetsfølelse

dsad
 – Uheldig plassering av uttak
 – Dårlig på samtaler

Samsung SGH-L870 er en stilren og tøff skyvetelefon, med en design som er tydelig inspirert av Soul-serien. Under det elegante skallet finner du den smarte plattformen Symbian, sammen med Nokias S60-menyer.

Telefonen er forholdsvis slank
Telefonen er forholdsvis slank
Tastene er store og gode
Tastene er store og gode
Funksjonstastene er også gode.
Funksjonstastene er også gode
Ladeporten har en uheldig plassering
Ladeporten har en uheldig plassering
Plassering for minnekort
Plassering for minnekort

Solid kvalitet

L870 er ganske kompakt for å være en smarttelefon. Det første man legger merke til er at telefonen har en stor skjerm som måler 2,4 tommer og som dekker mesteparten av telefonens fremside. Samsung har utnyttet plassen godt.

Vi merker oss også at de største delene av frem- og baksiden på denne telefonen er laget i børstet stål. Dette gir telefonen en meget god kvalitetsfølelse.

Selv om dette er en skyvetelefon har Samsung klart å holde den ganske tynn. Når vi skyver den opp ser vi at talltastene er flate og store. Verdt å nevne er at skriften på tastene er hakket større enn det vi er vant til. Skyvemekanismen føles robust og god.

Gode taster

Talltastene er skilt godt fra hverandre og telefonen reagerer kjapt når du trykker på dem. Sammen med talltastene finner vi to snarveistaster og en sletteknapp. Tastene fungerer ypperlig til å skrive meldinger og e-poster med.

Når du ikke trenger å skrive noe er telefonen anvendelig også i lukket tilstand. Femveistasten har store flater og er meget god å bruke. Den er omringet av fire snarveistaster og to funksjonstaster. Disse knappene er laget i plast.

Øverst på fremsiden finner vi Samsung logoen, telefonens høytaler og et kamera som er beregnet for videosamtaler.

Uheldig plassering

Nederst på høyre side finner vi inngangen for lader og håndfrisett bak et gummideksel. Denne plasseringen er litt knotete. Når du skal bruke talltastene gjør denne pluggen at det blir vanskelig å holde et behagelig grep om telefonen. Rett over denne inngangen har Samsung dedikert en egen knapp til kameraet. Denne knappen brukes som snarveistast for å åpne kamerafunksjonen og til å ta bilder med.

Nederst på venstresiden finner vi inngang for minnekort av typen micro-SD, også denne er dekket av et lokk. Bruker du minnekort flittig til å overføre filer kan du med andre ord gjøre dette uten å måtte plukke fra hverandre deler av telefonen. Oppe på samme siden finner vi volumtasten.

Når telefonen er i åpen tilstand ser vi at kameralinsen har blitt skjøvet opp fra telefonens bakside. Det går med andre ord ikke an å benytte seg av kameraet når telefonen er i lukket tilstand.

Klar skjerm

Skjermbildet vises i en oppløsning på 240 x 320 bildepunkter og opptil 16 millioner farger. Dette betyr at skjermen gir fra seg gode og skarpe bilder. Vi hadde ikke noe særlig problemer med å se skjermen ute i dagslys. Telefonen har fått en lysmåler, som sørger for at lysstyrken på skjermen justeres automatisk etter lysforholdene. Skjermens er både romslig og oversiktlig, i ventemodus kan telefonen vise en liste på hele ni oppføringer i tillegg til hurtigmenyen øverst.

S60 menyer
S60 menyer

Nokia-menyer

L870 har menyer av typen Serie S60, som også brukes i de fleste smarttelefonen fra Nokia. Du kan også her velge mellom forskjellige temaer å utsmykke menyene med. Det vises en animasjon når du navigerer i programmer og menyer.

L870 har kapasitet til å kjøre flere forskjellige programmer samtidig. Den har en aktiv ventemodus med seks valgfrie snarveier og god plass til visning av kalenderoppføringer, notater og nye meldinger.

Oversiktlige lister
Oversiktlige lister

Lett å bruke

Menyene er oversiktlige og enkle å bruke. Skjermbildet ytterst i menyen viser tre ganger fire ikoner med tittel. Dersom du har programmer åpne vil det her være merket under hvilken kategorier disse programmene ligger. Man kan til enhver tid trykke valg for å få en oversikt over åpne programmer.

Noen av menyene under her igjen blir vist i lister med ikoner og stor og tydelig skrift. Enkelte av programmene tar det et par sekunder å åpne men alt i alt er det rask respons i menyne.

Når det kommer til meldinger er L870 en god telefon. God plass på skjermen og store taster, kombinert med et godt meldingssytem gjør at det blir enkelt og oversiktlig å både lese og skrive meldinger.

Svak på samtaler

Lyden under en samtale er ganske dårlig mest på grunn av volumet. Det skulle gått an å skru opp lyden enda et par hakk. Er man i omgivelser med noe støy kan det være vanskelig å få med seg alt som blir sagt fra andre enden. Det samme gjelder for håndfrisettet som følger med, kvaliteten på lyden er grei men volumet er lavt. Høyttalerfunksjonen er en vits. Hvis du liker å bruke denne funksjonen blir du nok skuffet. Lyden er så lav at selv i et stille rom sliter vi med å høre hva som blir sagt i andre enden.

Innholdet i salgspakken
Innholdet i salgspakken

Det du trenger følger med

De nødvendige komponentene følger med i salgspakken til Samsung SGH-L870:

  • Batteri
  • Stereohåndfri
  • Lader
  • USB-kabel
  • Brukerhåndbok

Samsung har latt være å utstyre denne telefonen med en standard USB-utgang. Det følger heller ikke med ekstra batteri og batterilader slik det har gjort på enkelte av Samsungs smarttelefoner tidligere.

Samsung SGH-L870 med abonnement

Samsung SGH-L870

Samsung SGH-L870 med abonnement

Samsung SGH-L870

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen