Samsung L700 og L73

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av L700 i produktguiden

Det ser ut som Samsung har gått bort fra betegnelsen ”Digimax” som de har hatt på omtrent alle digitalkameraene sine til nå. Siden alle sammen het det, var det jo lite vits, bortsett fra å skille navnene fra andre enheter som videokameraer eller liknende.

L700
Samsung L700 er et ganske lite og lekkert kamera i metall med 7 megapiksler, 3x optisk zoom, tilsvarende 35-105mm og en 2,5 tommers skjerm med oppløsning på 230 000 piksler. Dette er ganske ordinære spesifikasjoner i dag, og ut fra informasjon vi har fått, skiller ikke kameraet seg ut på noen måte. Men det ser ut til å ha det du trenger i en ganske pen innpakning. Dersom prisen blir riktig, an det absolutt være interessant. Vi kjenner dessverre ikke prisen ennå, men kameraet skal bli tilgjengelig tidlig i år.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av L73 i produktguiden

L73
L73 er en litt interessant modell. Den har ikke det samme designe som L700. Til gjengjeld har den stort sett høyere funksjonalitet, og virker som det sikter seg inn som et billigkamera.

Så vidt vi kan avgjøre, har L700 og L73 den samme sensoren og den samme optikken. Vi kan anta at de også har den samme signalbehandlingen, og bør derfor gi den samme bildekvaliteten. Men L73 har fått den samme løsningen for å endre på innstillinger som kameraene i Samsungs NV-serie. Det er en rad med knapper på høyre side og undersiden av skjermen, som endrer funksjon etter hva du driver med. Hva knappene gjør, vises på skjermen. Det gjør innstillingene meget fleksible, og gjort riktig, kan du alltid ha alle funksjoner du trenger direkte tilgjengelig på en knapp, uten behov for å gå inn i menyer.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av L73 i produktguiden

L73 kan også ta opp video i 800 x 592 piksler med 20 bilder i sekundet. Vi skulle gjerne sett frekvensen økt til i hvert fall 24 bilder i sekundet, men 20 bilder fungerer stort sett ok. Oppløsningen gir mye ekstra detaljer i videoopptakene i forhold til normalen som er 640 x480.

L73 har også fått ansiktsgjenkjenning, slik vi har sett fra flere andre produsenter i det siste. Det er også lagt inn en funksjon Samsung kaller Wise Shot, som brukes i vanskelige lysforhold. Det gjør at kameraet tar to bilder rett etter hverandre – ett med blits, og ett på høy ISO-verdi, så kan du selv se hva som blir best. Kameraet kan også vente med å ta bildet til motivet står i ro.

Av disse to modellene, ser L73 absolutt ut som det mest interessante. Det er tydelig at Samsung gjør grep for å tilby ny funksjonalitet til brukerne. Det er mulig at en del av denne funksjonaliteten ikke er så voldsomt nyttig, men det er positivt at de prøver, for å se hva som slår an. Vi kjenner dessverre ikke prisen ennå, men kameraet skal komme på markedet i første kvartal i år.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen