Samsung L700.
Test
Samsung L700. (Bilde: Alle foto: Silje Gomnæs)

Samsung L700

I fjor sommer lanserte Samsung L700, for deg som vil ha en telefon med designpreg uten å betale en formue. Nå er tiden inne for å se hva du får for de 1200 kronene telefonen koster.

Design og brukervennlighet

Form: Klassisk
Størrelse:10,9 x 4,6 x 1,3 cm
Vekt: 107 gram
Snarveistaster: Kamera, volum
Uttak: Samsungs proprietær port
Kortplass: Micro-SD
Plattform: Samsungs egen
Menyvisning: Rutenett
Skjerm: 2,1", 176 x 220 punkter, 262K farger
Pris: ca. 1200 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Stilrent utseende
 – Solid utførelse
 – Gode talltaster

dsad
 – Treghet ved SMS-skriving
 – Lite minne, mangler minnekort
Samsung L700 nedenifra.
Samsung L700 nedenifra.
Baksiden er blank.
Baksiden er blank.
Kameraet er forholdsvis ubeskyttet.
Kameraet er forholdsvis ubeskyttet.
Samsungs proprietære kontakt for hodesett.
Samsungs proprietære kontakt for hodesett.
Hovedmenyen til L700.
Hovedmenyen til L700.
L700s meldingsmenyer.
L700s meldingsmenyer.

Solid

L700 gir et godt førsteinntrykk. Telefonen er svært godt skrudd sammen, og vi finner ingenting i vår sedvanlige jakt på løse deler og knirkelyder. Materialvalget, en miks av plast og børstet metall, bidrar til å gi telefonen en skikkelig solid følelse.

Mens bakdekselet, rammen rundt telefonen og området ved navigasjonstastene er av metall, består talltastene og resten av telefonen av hard plast. Denne kombinasjonen fungerer veldig bra hos L700, og plastikken føles ikke mindre solid enn metallet.

Telefonen er nokså tung størrelsen tatt i betraktning, og veier 107 gram. Du vil nok merke det hvis du går med telefonen i lommen, men ikke så mye at det bør være et problem. Vekten bør altså ikke hindre deg i å kjøpe L700.

Tastene til L700 er store, og burde fungere til både store og små fingre. Navigeringstastene er markert i en "plate" av metall. Det er imidlertid ikke vanskelig å kjenne hvor tastene er, på grunn av gode markeringer.

Talltastene ligger helt inntil hverandre, men skillet mellom de er markert med små forhøyninger og fordypninger. Det er også et tydelig skille mellom hver horisontale rad med taster.

Fargemessig er vårt testeksemplar blendende lilla, noe som definitivt ikke passer for alle. Telefonen kommer dog i henholdsvis rosa og grått også.

Telefonens skjerm er 2,1 tommer stor. Vi synes skjermen står i størrelsesmessig stil med resten av telefonen. Den er ikke for stor, og ikke for liten.

Skjermen har en oppløsning på 176 x 220 piksler. For 1200 kroner er ikke dette noe å klage på, snarere helt normalt. Oppløsningen i kombinasjon med den nevnte skjermstørrelsen resulterer i en klar og fargeskarp skjerm, som duger fint til å vise både bilder og videosnutter.

Skuffer på SMS

Menyene til L700 henger godt med i svingene under vanlig navigering. Det er når du skal skrive SMS at telefonen skuffer. Er du rask med tommelen vil du nemlig ofte oppleve at telefonen hopper over en bokstav eller to.

Undertegnede måtte faktisk sette ned tempoet på tastingen for at telefonen skulle få med seg alle tastetrykkene. De fleste telefoner i dag lar deg taste akkurat så fort du vil. Dette var derfor noget skuffende.

Et annet irritasjonsmoment under SMS-skriving er at du ikke kan gå én bokstav tilbake hvis du vil endre et ord med T9-ordbok aktivert, du må skrive hele ordet på nytt.

Samsung har fått på pukkelen for SMS-funksjonen på telefonene sine i årevis, og det er sørgelig at vi fortsatt klager over akkurat de samme små irriterende manglene.

Kjappe menyer

Ellers har vi ingenting å klage på i menysystemet. Responsen er god ved trykk, og det byr ikke på mange utfordringer å finne frem i menyene til L700.

Internminnet til L700 er på 30 MB. Det er ikke akkurat mye, og innebærer at du får plass til 5-6 sanger på telefonen. Antall bilder har du naturlig nok plass til flere av, men er du hobbyfotograf bør du gå til investering av et minnekort. Det følger nemlig ikke med i pakken.

I pakken finner du:

  • Telefon m/batteri
  • Ladekabel
  • USB-kabeø
  • Hodesett
  • CD med programvare

Samsung SGH-L700 med abonnement

Samsung SGH-L700

Samsung SGH-L700 med abonnement

Samsung SGH-L700

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen