Test
J700 er ikke spesielt fargerik (Bilde: Audun M. Solheim)

Samsung J700

Samlebåndet på Samsungfabrikken spytter ut skyvetelefoner i rask rekkefølge, og J700 er det nyeste tilskuddet i denne samlingen. Denne gangen er det en billig og enkel telefon vi har med å gjøre. Dette er et av de rimeligere alternativene hvis du vil ha en telefon med kamera, radio, MP3, og plass til minnekort.

Samsung J700i:

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 10 x 4.8 x 1.5 cm
Vekt: 92 gram
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volum
Uttak: Samsung proprietært
Kortplass: Micro SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Samsung
Meny: Rutenett
Skjerm: TFT, 65 000 farger,128 x 160 punkter
Pris: ca 1400 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Fint format
 – Passabel pris

dsad
 – Traurig talltastatur
 – Sparsom skjerm

Med den blanke fronten er det ikke alltid like lett å se på skjermen utendørs.
Med den blanke fronten er det ikke alltid like lett å se på skjermen utendørs.
J700 er ikke anorektisk liten, men trenger ikke skjemmes over størrelsen sin.
J700 er ikke anorektisk liten, men trenger ikke skjemmes over størrelsen sin.
Tastematten er sammenhengende, men forhøyninger som skiller tastene.
Tastematten er sammenhengende, med forhøyninger som skiller tastene.

Krappe kanter

Flere av de senere skyvetelefonene fra Samsung, som U600 og F330, har vært rimelig runde i formen. Det er ikke tilfelle med J700. Her er det i mye større grad rette linjer og skarpe kanter som preger designen.

En annen ting som preger designen, er de blanke flatene. Resultatet er en telefon som virker ganske elegant, og hadde utseendet bestemt prisen, kunne den fint forsvart en tusenlapp ekstra på prislappen.

Det er ikke noe å si på størrelsen til J700. Den er ikke av de minste telefonene der ute, men størrelsen må sies å være en bra avveining mellom form og funksjon.

Samsung har hoppet over de store utseendemessige krumspringene denne gangen. Det mest spesielle ved utseendet er kanskje piltastene, som er formet som et hjul, og flankert av to runde menytaster. Imotsetning til hva du kanskje kunne tro, kan du ikke rulle med dette hjulet, det fungerer som en helt vanlig fireveis piltast.

Både piltasten og resten av menytastene har forøvrig en form og størrelse som gjør dem enkle å betjene.

Skral skriving

Rent visuelt er tastene slik vi er vant med fra mange asiatiske mobiler, nemlig med god størrelse og tydelig skrift.

Det er dessverre også det eneste positive vi kan si om tastene. Talltastaturet er dessverre ikke spesielt responsivt, og registerer ikke alltid at du trykker.

Dersom du er en ivrig taster, bør du passe på blodtrykket hvis du har en J700 mellom hendene. Den dårlige responsen tastene gir er nemlig egnet til å fremkalle frustrasjon hver gang du skal skrive en tekstmelding.

Øvrige taster begrenser seg til en volumtast på venstre side av telefonen. Volumtasten stikker til gjengjeld lit ut fra telefonen, slik at den kan betjenes under samtale uten at du må ta telefonen vekk fra kinnet.

Sparsom skjerm

Når du skrur på telefonen finner du fort ut at Samsung har spart noen kroner på skjermen. Dette gir flere utslag, blant annet at fargegjengivelsen ikke er den livligste du har sett, samtidig som skarphet og lysstyrke er i den nedre del av skalaen.

Når du leser spesifikasjonen til skjermen kan du fort tro at dette er bare sorgen, men så ille er det heldigvis ikke. Oppløsning og fargedybde tatt i betraktning klarer skjermen seg nokså bra. Allikevel vil skjermen være en liten nedtur hvis du tidligere er vant med en høyoppløst og skarp skjerm.

Bortsett fra det rent estetiske, gir skjermen noen praktiske utslag også. Utendørs er det til tider vanskelig å se hva som står på skjermen, spesielt hvis du befinner deg i en landsdel med utpreget godvær, som for eksempel Trøndelag.

Relativ respons

Selv om tastene er slappe i responsen, er ikke menyene det. Her er det liten forsinkelse, og menysystemet fremstår som responsivt.

Menysystemet er velkjent fra tidligere Samsung-modeller. Dette er forholdsvis oversiktlig, selv om mange nok vil synes at Nokia og Sony Ericsson sine menyer er hakket enklere å bruke.

Noe som ikke alle skyvetelefoner kan skilte med, er skikkelige innstillinger for hvordan skyvemekanismen skal fungere. J700 har derimot det som trengs, og blant annet kan du velge å gå ut av menyene og sette på tastelåsen automatisk og umiddelbart når du skyver telefonen sammen.

Ser vi på meneyene, er det en overhaling av meldingssystemet som står øverst på ønskelisten. Når du er vant med Nokia og Sony Ericssons enkle og kjappe meldingsmenyer, kan det virke som et steg tilbake å begynne å taste på en Samsung.

Vi klarte heller ikke å få J700 til å lagre sendte tekstmeldinger. Den ville kun lagre sendte bildemeldinger. Det er ikke alltid menyvalgene er like logiske heller, i innstillingsmenyen finner du ett menyvalg som heter "Telefoninnstillinger", og ett menyvalg som heter "Telefon innstillinger".

Responsen i menyene er upåklagelig. Med unntak av de gangene telefonen ikke får med seg tastetrykkene dine, er det minimalt med forsinkelse når du blar i menyene eller skriver meldinger.

Standard salgspakke

Innholdet i salgspakken til J700 gjenspeiler den rimelige prisklassen telefonen befinner seg i. Salgspakken er med andre ord langt fra overdådig, selv om det nødvendigste er på plass.

Du finner blant annet en datakabel når du åpner esken til J700. Dataoverføring skjer med USB 2.0-standarden, slik at det går kjapt å føre over bilder og musikk, i tillegg til at telefonen også lades når datakabelen er plugget i. Du kan koble J700 til PC-en uten å installere noe ekstra programvare, men dette krever at det står minnekort i telefonen og at du på forhånd har gått inn i menyene og satt at telefonen skal fungere som masselagringsenhet.

Java-ytelsen er langt fra den beste vi har sett, men den er god nok til å kjøre de fleste spill og programmer.
Salgspakken er intet mindre enn helt gjennomsnittlig.
Salgspakken er intet mindre enn helt gjennomsnittlig.

Håndfrisettet som følger med har en egen Samsung-plugg for tilkobling til telefonen, og følger dessverre ikke med noen overgang med i esken dersom du ønsker å benytte egne hodetelefoner.

Skal du å gjøre J700 til en god musikkmobil er du nødt til å handle litt ekstrautstyr. I tillegg til skikkelige hodetelefoner må du også kjøpe et minnekort, siden det ikke følger med noe minnekort i pakken. Minnekortsporet sitter forøvrig litt knotete til, og har du korte negler kan det bli en utfordring å få ut minnekortet.

  • Lader
  • Øreplugger/håndfri
  • USB-kabel
  • Synkroniseringsprogramvare for Windows
  • Brukermanual

Samsung J700

Vis større

Samsung SGH-J700 med abonnement

Samsung SGH-J700

Samsung SGH-J700 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-J700   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen