Test
J400 kommer i en stilren kamskjelldesign. (Bilde: Simen J. Willgohs / Amobil - alle bilder)

Samsung J400

Design og byggekvalitetStørrelse: 9,9 x 4,95 x 1,6 cm
Vekt: 99 gram
Form: Kamskjell
Skjerm: 2 tommer
Snarveistaster: Volumtaster, videotelefoni, ringemeny
Kamera: Ja
Uttak: Samsung strøm/lyd
Ekstern antenne-uttak: Nei
Pris: Ca. 1800 kroner

Slik vurderer vi

Samsung J400 er et friskt forsøk fra Samsung på å finne et nytt designuttrykk for telefonene sine. Med et roligere, mørkere og mer stilrent design er dette en telefon som er lett å like ved første øyekast.

Nettopp kjøpt J400? Slik får du din nye telefon klar på 1-2-3! >>

Rett frem

Designen er rimelig rett frem, uten noen overraskelser, verken av positiv eller negativ art. Telefonen har et standard tastesett, med egne knapper for skrivebord, videotelefoni og volum. Utsiden rommer en ytterskjerm og ytre kamera, mens innsiden avslører et lite kamera for videotelefoni rett under skjermen til høyre.

Uten å rose Samsung opp i skyene, så har selskapet gjort en god jobb med byggekvaliteten. Telefonen virker solid, knirker ikke, og tross en usmak av plastikk virker ikke J400 som noen billigtelefon.

Slik får du mobilen til å vare >>
Dette gjør du dersom telefonen blir ødelagt >>

Det som da trekker frem er fronten, som er dominert av en gjennomsiktig glassplate som dekker ytterskjermen og Samsung-logoen. Denne gjør underverker for utseendet. Dessverre er glassplaten også konstant hjemsøkt av godt synlige fingermerker, noe som nok kan irritere mange.

Store taster

Tastesettet er også et lyspunkt for designen sin del. Tastene er store, godt proporsjonerte og lette å tyde. Samtidig er de noe grunne, som gjør det vanskelig å få tak på dem og kjenne at du trykker på dem når du for eksempel skriver meldinger. Ikke at det siste er noe særlig stort problem.

Vekt og størrelse er det lite å si på. J400 er over gjennomsnittet stor, og vil for de fleste fremstå som en noe stor kamskjellstelefon. Vekten på 99 gram er ikke noe å klage på.

Dermed er det bare å slå fast enda en gang, Samsung kan design. Og da tenker vi ikke bare på det rent estetiske, men også det praktiske og rent tekniske.

Skjerm og menyerSkjerm: TFT, 262 000 farger
Oppløsning: 176 x 220 punkter
Operativsystem: Samsung egne menyer
Meny: Rutenett/faner
Tekst: T9
Firmware: J400XBHA6

Slik vurderer vi

Skarp, men lavoppløst

Skjermen i J400 kan ikke måle seg med de beste på markedet, men i denne prisklassen er den allikevel ikke helt akterutseilt. Minuset er oppløsningen som er på "kun" 176 x 220 bildepunkter. Mange telefoner i samme prisklasse som J400 tilbyr skjermoppløsninger som er høyere, og det har mye å si dersom du ønsker å se på film eller bilder på skjermen.

Men skjermen er samtidig skarp, lyssterk og svært god på farger.

Menyene til Samsung kommer seg stadig, og J400 har en vel så oversiktlig hovedmeny som Sony Ericsson og Nokia. Oppsettet er også rimelig likt, med en menymatrise på 3x4 ikoner som hver kategoriserer undermenyene.

Lite logisk

Undermenyene er det verre med. Spesielt innstillingsmenyene har vi problemer med å forstå. Hvorfor må lydinnstillinger og lydprofiler være hver for seg? Hvorfor kan ikke alt av strømsparingstiltak samles? Det kommer vel etterhvert etterhvert, som med alt annet Samsung gjør.

Det som derimot er på plass, og som burde glede alle som har brukt Samsung tidligere er at J400 faktisk kan ringe og vibrere samtidig. Som kjent har Samsung brukt 8 år på å få dette til å fungere. Gratulerer.

Ellers er det lite å peke på eller innvende når det gjelder menyene.

Å skrive meldinger går veldig greit. Også her har Samsung jobbet mye med å få ting til å stemme, og når de nå har klart å få én enkelt standard på alle telefonene sine er det ingen problemer for tidligere Samsung-brukere å bytte til J400. Andre vil nok finne oppsettet til J400 litt annerledes fra andre produsenter i starten, men kjapp respons og god ordbok burde tilsi at selv drevne SMS-fanatikere burde bli fornøyd med en J400 mellom hendene.

Samsung SGH-J400 med abonnement

Samsung SGH-J400

Samsung SGH-J400 med abonnement   Les mer »

Samsung SGH-J400   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen