Samsung investerer i OLED-oppfinner


Samsung tror OLED vil ta over fremtidens skjermer,
her er de på Cambridges testlab

Samsung lagde bølger da selskapet for kort tid siden sa seg ferdig med en 17-tommers OLED-prototype som skal inn i masseproduksjon i løpet av neste år. Nå skal selskapet, som er en av de mest entusiastiske støttespillerene for OLED-teknologien, også ha kjøpt seg inn i selskapet der teknologien ble "født". OLED-skjermer ventes å ta over fra LCD-panelene i løpet av kort tid, ettersom de byr på klarere farger, smalere skjermer og større innsynsvinkler for mindre penger - og nå kan det kanskje også komme raskere enn noen hadde trodd.

Cambridge Technologies omtales ofte som OLED-teknologiens hjem, og det er i hvert fall hos CDT at de aller fleste patentene og rettighetene til OLED-teknologien sitter. Samsung har for eksempel allerede opprettet en OLED-fabrikk i Asia basert på lisenser fra selskapet, mens LG Philips har valg å utvikle sin "egen" teknologi for å lage OLED-skjermer.

Dersom rapporten fra Digitimes viser seg å stemme, innebærer det et kraftig signal om hvilken teknologi som kommer til å sitte i fremtidens skjermer - men det kan også være bra for selve teknologien, som er under stadig utvikling. Samsung kan for eksempel bidra med mye prosess- og produksjonskunnskap til den videre OLED-utviklingen, og vil som et av verdens største teknologiselskaper kunne pøse på med ressurser for å kvitte seg med OLED-teknologiens barnesykdommer - som det har vært en del av.

Bortsett fra Seiko Epson og LG Philips er Samsung det eneste selskapet som har valgt å satse stort på OLED-teknologien slik den er i dag. De fleste andre asiatiske produsentene har inntatt en avventende holdning, eller produserer mindre enheter til mobiltelefoner og lignende.

Det er ikke kjent hvor stor del av Cambridge som Samsung har kjøpt.

Les mer om OLED-teknologien her.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen