Test

Samsung I7500 Galaxy

Konklusjon

dsad
+ Mye moro
+ Mye lagringsplass
+ Rask
+ Super skjerm

dsad
- Labert kamera
- Mangler Exchange-støtte

Galaxy er Samsungs nye Android-telefon, noe som gjør den brukervennlig samtidig som den kan tilfredsstille avanserte brukere.

Android er et Linux-basert operativsystem med åpen kildekode fra Google, der en rekke utviklingspakker gjør det lett for utviklerne å lage programmer. Resultatet er at du enkelt kan laste ned et vell av programmer rett på telefonen, og det aller meste er gratis. Dermed er Galaxy en dynamisk og morsom telefon som du sent går lei av. 

Sylskarp skjerm

Telefonen har imidlertid både sterke og svake sider. Dens sterkeste kort er nok skjermen, som er vanvittig lyssterk og krystallklar samtidig som den bruker lite strøm. Her har nemlig Samsung brukt AMOLED-teknologien, som gir et fantastisk skjermbilde. 

Galaxy er rask i svingene, og menyene gir god respons. Samtidig har den en innebygget lagringsplass på 8 GB i tillegg til minnekortplass. 

Galaxy har også fullt hus med teknologier, som Wi-fi-støtte for trådløse nettverk, Super-3G og Edge for raskeste hastigheter i mobilnettet så vel som GPS for navigasjon og Bluetooth. 

Bluetooth-støtten åpner for bruk av trådløse håndfrier og stereo-hodesett, men du kan ikke uten videre overføre filer eller koble PC-en til internett via Bluetooth med Galaxy. Det er rett og slett litt rart, og vi håper Samsung tar hånd om dette i en fremtidlig programvareoppdatering for Galaxy. 

Mangler Exchange

For enkelte proffbrukere er det nok en stor ulempe at Galaxy mangler Exchange-løsning. Her må du altså kjøpe programvare fra en tredjepart for å synkronisere e-posten, kontaktlisten og kalenderoppføringene dine. 

Musikkspilleren er over gjennomsnittlig god, og telefonen har en 3,5 millimeters minijack-utgang for hodesett. Kameraet fungerer imidlertid bare til nød, med noe svak detaljgjengivelse og mørke og gråaktige bilder.

Når det kommer til byggekvalitet, sitter vi igjen med en todelt følelse. Det meste er laget av plastikk, men telefonen føles solid og god. Det er lett å få riper i bakdekselet, mens skjermen på sin side er svært ripebestandig.

Helt eller galakse?

Det er på maskinvaren Galaxy tar innersvingen på sin nærmeste konkurrent, HTC Hero. Galaxy har raskere prosessor, bedre skjerm og mer lagringsplass.

På programvaresiden har imidlertid HTC Hero sine fordeler. Den stiller med Exchange-støtte for avanserte brukere som vil synkronisere kontaktlisten, kalenderen og e-postene sine. I tillegg har den et bedre brukergrensesnitt på toppen av Android-systemet, som kalles HTC Sense. I tillegg er HTC Hero tusenlappen billigere.

Les testen av HTC Hero

Hvis du ikke nødvendigvis må ha Android, finnes det en rekke alternativer. Nokia N97 koster et par hundrelapper mindre og er litt større, men har både fulltastatur og et bedre kamera. Om du betaler tusenlappen mer får du en Samsung Omnia HD. Den har en større skjerm med den samme teknologien som i Galaxy, så vel som et bedre kamera. 

Er du ute etter en kraftig Android-mobil, og ikke trenger Exchange-støtte eller spesielt bra kamera, kan Galaxy være telefonen du leter etter.

Samsung i7500 Galaxy

Samsung i7500 Galaxy med abonnement

Samsung i7500 Galaxy   Les mer »

Samsung i7500 Galaxy med abonnement   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen