TEST: Samsung I7110
Test
(Bilde: Audun M. Solheim)

Samsung I7110

Konklusjon

dsad
+ Stor skjerm
+ Bra kamera
+ Gode menyer

dsad
- Motvillige taster
- Ikke minijack

 

Når en telefon får frem god-følelsen i det du tar den opp av esken, har den fått en god start. Samsung I7110 er en slik telefon.

En vekt over gjennomsnittet og en overflate som delvis er i børstet metall er årsaken til det solide førsteinntrykket. En skjerm på solide 2,6 tommer legger du også lett merke til.

I7110 er en smarttelefon med et menysystem kalt S60. Dette er de samme menyene som du finner blant annet i Nokias E- og N-serietelefoner. Brukervennligheten er med andre ord mer eller mindre identisk med disse modellene.

Følger bare delvis opp

Noen skyer lurer allikevel i horsonten. Den største utfordringen er tastene, som på tross av god størrelse er vanskelige å ha med å gjøre.

Batteritiden er heller ikke ekstraordinær, men to døgn mellom hver lading må vel sies å være akseptabelt for en telefon med såpass stor skjerm.

Bruker du telefonen flittig til å spille musikk eller høre på radio, må du belage deg på å finne frem laderen hver kveld. Hodetelefoner følger med, sammen med kabel for å føre over musikken. I7110 har ikke direkte inngang for minijack, men det følger med overgang slik at du kan bruke dine egne hodetelefoner om du skulle ønske det.

Innebygget GPS

En annen funksjon som bruker strøm, er den innebygde GPS-en. Den kan brukes til å navigere deg frem dit du vil, både i bil- og fotgjengermodus. Kart for de nordiske landene kan lastes gratis ned, mens lenker for å kjøpe kart over andre land er tilgjengelig i menyen.

I7110 har godt med funksjoner for den mer avanserte brukeren. Den har skikkelig e-postleser som også synkroniserer med Exchange, og den har programmer for å behandle de mest vanlige dokumentformatene.

Ikke like rendyrket proffe, men allikevel hendige funksjoner er den innebygde FM-senderen og den berøringsfølsomme meny-tasten.

Bare nesten

Alt i alt er I7110 en god telefon på de fleste områder. Dessverre faller den igjennom på et så viktig felt som tastesettet, noe som hindrer den fra å få en klar anbefaling. Kan du leve med tastesettet, vil I7110 være et bra kjøp og en nær komplett telefon.

Det er hard konkurranse, og for over fire tusen har du en drøss med gode telefoner å velge blant. Går du hakket ned på skjermen, men skal skrive mye på telefonen, kan Nokias E75 være et alternativ til omtrent samme pris. Nokias N82 vil nok også være en hard konkurrent for I7110.

Samsung GT-I7110 med abonnement

Samsung GT-I7110

Samsung GT-I7110 med abonnement

Samsung GT-I7110

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen