TEST: Samsung I7110
Test
(Bilde: Audun M. Solheim)

Samsung I7110

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Teknologi og funksjoner:

Mobilnett: GSM 850/900/1800/1900 MHz, UMTS 2100 MHz
Internetthastighet: GPRS, EDGE, HSDPA 3,6 Mbit, Wi-fi
Trådløs overføring: Bluetooth 2.0 m/A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP, Exchange
Oppgitt batteritid: 3G, Inntil 18,8 døgn hviletid, 6 timer taletid; GSM, inntil 17,8 døgn hviletid, 11 timer taletid
SAR-verdi: 0,83 W/Kg

Internminne: 50 MB, støtte for Micro SD minnekort
Adressebok: Tilnærmet ubegrenset
Kalender: Avansert
E-postleser: Avansert
Funksjoner: Alarm, omregner, oppgaver, strekkodeleser, kalkulator, filbehandler, opptaker
Synkronisering: SyncML, Exchange, Samsung PC Studio

Kort sagt:
dsad
 – Det meste av proffunksjoner
 – Rask dataoverføring

dsad
 – Umoden synkronisering
Startskjermen kan bli litt overfylt.
Startskjermen kan bli litt overfylt.

Telefoner i denne prisklassen bør enten skilte med spesielle egenskaper eller være fullstappet med teknologi for å forsvare prisen. I7110 tilhører den siste kategorien. Den har ingen funksjoner som får deg til å gispe av begeistring, men den er jevnt over lastet med teknologi.

Hva gjelder mobilnett så dekker den det aller meste. 4 GSM-frekvenser og Super-3G gjør at surfingen går som en lek. Du kan også koble deg til trådløse nett for endre bedre hastighet og billigere surfing.

Skrytepave

Samsung oppgir batteritider som, dersom de hadde vært i nærheten av å stemme, kunne imponert selv de mest blaserte av oss.

Dessverre er ikke virkeligheten like rosenrød, og vi lå stort sett på to døgn mellom hver opplading. Med tanke på skjermstørrelsen er dette omtrent hva du kan forvente, selv om AMOLED-teknologien i skjermen blant annet sørger for lavere strømforbruk enn tradisjonelle skjermer.

Forøvrig lader telefonen også når du kobler den til PC-en med datakabelen.

Finner veien til slutt

Under skallet finner du også en GPS. Du finner det etterhvert nesten obligatoriske Google Maps i menyene, men du har også et skikkelig navigeringsprogram tilgjengelig. Samsung har valgt å gå for navigeringsprogramvare fra Route 66, noe som fungerer bra.

Det er riktignok litt plundrete å komme igang, og du kan ikke bare begynne å navigere uten videre. Først må du nemlig skjønne at du må velge "Tillegg" i menyen for å komme til nettbutikken til Route 66. Så holder det ikke bare å laste ned Norge, som dukker opp automatisk, du må klikke deg inn på Route 66 Butikk og bla deg frem til rett land og laste ned basekartet.

Kartet for Norge er på rundt 100 MB, så det kan være greit å laste ned dette over en Wi-fi-tilkobling for å spare noen kroner.

Mer minne

Da er vi over på minnet som I7110 kan by på. Tilgjengelig interminne er på 50 MB, og heldigvis følger det med et minnekort på 1 GB som du for eksempel kan lagre kartene på.

Du kan også velge å fylle minnet med dokumenter av ymse slag. I7110 har nemlig fullversjon av Quickoffice installert, slik at du kan åpne, redigere og opprette dokumenter, for eksempel Word-dokumenter. Du finner også programmer for å håndtere PDF- og ZIP-filer. Skulle noen mot formodning ha sendt deg et dokument i liggende format, er det bare å snu telefonen. I7110 har nemlig en sensor som roterer skjermen automatisk når du snur telefonen. Mest praktisk er nok dette når du ser bilder eller film.

På nett

Som seg hør og bør for en profftelefon kan I7110 synkronisere mot Exchange. For dette brukes et program kalt Roadsync. Det fungerer utmerket, men virker kanskje ikke like modent som for eksempel Mail for Exchange som Nokia bruker. Et eksempel er at du ikke alltid kan gjøre valg med menytasten selv om det ville vært logisk, og lange hjelpetekster vises ikke fullt ut. Stabiliteten på Roadsync var ikke 100%, men ustabil synkronisering er ikke ukjent for de som har vært borti tidligere versjoner av Mail for Exchange heller.

På plussiden nevnes en veiviser for å legge inn korrekte innstillinger, samt muligheter for å synkronisere undermapper. Akkurat dette virket ikke mot vår Exchange-server, men det kan like gjerne ha noe med oppsettet vårt å gjøre.

Utvidbar

Vi hadde ikke noen problemer med å installere ekstra programvare på vår I7110. Du bør imidlertid være oppmerksom på at ikke alle programmer for Symbian vil virke. Spesielt gjelder dette endel av Nokias programmer, som gjerne er låst til å virke mot Nokias egne modeller.

Lydkvalitet og dekning opplevde vi som uproblematisk, og la ikke merke til noen spesielle særegenheter på den fronten. Også høyttalende-funksjonen fungerte slik den skulle.

Samsung GT-I7110 med abonnement

Samsung GT-I7110

Samsung GT-I7110 med abonnement

Samsung GT-I7110

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen