Test

Samsung I5700 Galaxy Spica

Lanseringen av mobil-operativsystemet Android viste at Google er nytenkende på flere områder. Ettersom de første Android-telefonene kom hit til lands for et års tid siden, kan det knapt sies å være rykende ferskt lenger, men Android er likevel som en frisk nykommer å regne i forhold til gamle kjenninger som Symbian og Windows Mobile.

Design og brukervennlighet

Form: Trykkskjerm
Størrelse: 11,5 x 5,7 x 1,2 cm
Vekt: 124 gram
Skjerm: TFT, 3,2 tommer, 320 x 480 piksler, 262 000 farger, kapasitiv
Snarveistaster: Volum/zoom, kamera, tastelås
Inn-/utganger: Micro-USB, minijack
Kortplass: Micro-SD
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Android 1.5

Firmware:i5700XXIJ5 2.6.27 CUPCAKE.CJ16
Pris: 2500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Delikate menyer
– Enkelt å tilpasse med egne programmer
– Stor skjerm

dsad
 – Ikke siste versjon av Android
 – Mangler norsk tastatur og ordbok ut av esken
– Litt rotete tasteoppsett

På andre plass

Få produsenter har større bredde i utvalget av menysystemer enn Samsung. Det var derfor knapt overraskende da deres første Android-telefon, I7500 Galaxy, ble sluppet i fjor høst.

Mindre søsken dukker gjerne opp etter at førstemann har sett dagens lys, og med lanseringen av lillebroren I5700 Galaxy Spica kan Samsung skilte med to Android-telefoner i det norske markedet.

En ekte lillebror

I motsetning til for eksempel Nokia N97 Mini, som i praksis er mer voksen enn sin originale storebror, er I5700 lillebroren til I7500 på de fleste områder.

Unntaket er størrelsen. I5700 er nemlig noen milimeter større. Selv om I7500 heller ikke er noen sylfide, oppleves den i det minste som en tynn telefon. Sammenlignet med andre profftelefoner har I5700 allikevel ikke noe å skjemmes over, og du trenger ikke ta på ryggesekken om I5700 skal være med på tur.

Som de andre Android-telefonene vi har testet, er også Spica en ren trykkskjermtelefon. Skjermen dekker mesteparten av forsiden, men Samsung har også funnet plass til et lite knippe taster nederst på telefonen.

Knapp på knapp

Uten at det er unikt for denne Android-telefonen, synes vi faktisk noen av tastene har til dels overlappende funksjoner. For eksempel er det til tider smør på flest på separate knapper for tilbake, legg på og hjem. Du har også en egen søketast, men du skifter da bare fokus til Google søkeboksen som allerede ligger inne som standard på startskjermen.

På siden av telefonen finner du egne knapper for kamera, tastelås og volum. Tilkoblinger er lagt til toppen av telefonen. Her finner du inngang for minijack samt en Micro-USB-tilkobling. Sistenevnte skjuler seg bak et beskyttendee deksel.

Kameralinsen må på sin side finne seg i en ubeskyttet tilværelse øverst på baksiden av telefonen.

Enklere skjerm

Skjermen er et av de punktene hvor I5700 kommer til kort sammenlignet med I7500. Selv om skjermen både er forholdsvis stor og skarp, kommer den til kort i forhold til den suverene skjermen på I7500.

Responsen i skjermen er på sin side like god. Skjermen er såkalt berøringsfølsom, slik at du bare trenger å berøre skjermen såvidt for å bla i menyene. Penn eller hanskekledte fingre fungerer derimot ikke på en slik kapasitiv skjerm.

Android

Menyene er selvsagt også en viktig del av hvordan telefonen oppleves å bruke. Det er ikke uten grunn at Android på kort tid har blitt et ettertraktet operativsystem for mobiltelefoner. Menyene er delikate både å se på å bruke. Noe forenklet kan vi si at Android gir litt av samme følelsen som en Iphone, selv om det nok fortsatt er Apple som leverer den aller beste kombinasjonen av berøringsfølsom skjerm og menyer.

Samsung har gjort noen tilpasninger på Android-grensesnittet. Vi har tidligere skrevet at Samsungs variant nok ikke er like funksjonell som Sense, som er HTC sitt skall for blant annet Android. Fortsatt mangler norsk tastatur, men som før er det enkelt å laste ned både norsk tastatur. Norsk ordbok er også tilgjengelig for nedlasting, og denne fungerer meget bra.

Her finner du fyldig omtale av menyene på Galaxy Spica

Galaxy Spica kjører versjon 1.5 av Android. Forskjellene mellom 1.5 og den nyeste versjonen 2.1 er ganske store, og vi håper at det vil være mulig å oppgradere etterhvert.

Sus i røret

Vi har en høne eller to å plukke med lydkvaliteten under samtale. Ved bruk av den medfølgende håndfrien legger du godt merke til en påtrengende susing i bakgrunnen. Når du snakker i telefonen på vanlig måte, legger du ikke like godt merke til dette, men lydkvaliteten er fortsatt ikke på topp.

Salgpakken byr ikke på noen overraskelser, men du får alt du trenger med i esken.

Det som følger med i pakken er: 

  • Telefon
  • Batteri
  • Brukerveiledning
  • CD med programvare
  • Lader
  • Datakabel
  • Hodesett med 3,5 mm minijack-plugg
  • Micro SD innekort på 1GB med adapter til Mini SD

Som normalt for Micro USB så lader telefonen også når datakabelen er koblet til.

Samsung I5700 Galaxy Spica med abonnement

Samsung I5700 Galaxy Spica

Samsung I5700 Galaxy Spica med abonnement   Les mer »

Samsung I5700 Galaxy Spica   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen