Samsung holder koken

Mbilprodusentenes markedsandeler

Første kvartal 2007

Nokia:
36%
Motorola:
17,9%
Samsung:
13,8
Sony Ericsson:
8,6%
LG:
6,2%

(Kilde: Cellular News / iSuppli)

Mbilprodusentenes markedsandeler

Første kvartal 2007

Nokia:
36%
Motorola:
17,9%
Samsung:
13,8
Sony Ericsson:
8,6%
LG:
6,2%

(Kilde: Cellular News / iSuppli)

Høsten og førjulstiden er gode tider for mobilprodusentene, og de påfølgende vårmånedene er som regel preget av en nedgang i salgstallene. Men ikke for Samsung.

Den koreanske mobilprodusenten har åpenbart stor suksess med sin Ultra-serie, og opplevde en salgsøkning på over 9 prosent i forrige kvartal, sammenliknet med de tre siste månedene i fjor.

I dag har Samsung en markedsandel på 13,8 prosent, noe som gjør selskapet til verdens tredje største mobilprodusent. Til sammenlikning ligger Nokia på topp med 36 prosent.

Tungt for Motorola
Motorola klamrer seg fortsatt fast til andreplassen. Den amerikanske mobilprodusenten har hatt en tøff start på året. Selskapet tapte nemlig 181 millioner dollar i løpet av årets første kvartal. Årsaken er den tiltagende priskrigen mellom mobilprodusentene om å lage selge billigst mulig telefoner.

På fjerdeplass under Samsung finner vi Sony Ericsson. Selskapet hadde et suksessfullt år i fjor, og har siden samme periode i fjor solgt nesten 64 prosent flere mobiltelefoner. Det er vel liten tvil om at de gode tallene kan tilskrives suksessen med Walkman-telefonene.

LG ligger på femteplass, med en markedsandel på 6,2 prosent. Selv om det ikke står mer enn 2,4 prosent mellom LG og Sony Ericsson, behøver Sony Ericsson neppe å skjelve i buksene av den grunn. Mens Sony Ericsson som nevnt har opplevd en enorm vekst det siste året, har LG knapt rørt seg. Selskapet har nemlig bare økt markedsandelen sin med 1,3 prosent i løpet av det siste året.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen