Samsung har det som fisken i vannet

Vanntett og i sterke farger.
Vanntett og i sterke farger.

I februar skrev vi om Samsung WP10, et kompaktkamera med 12 megapiksler og 5x zoom som er vanntett til tre meter. Det er også støvtett, så det tåler sand og salt og støv, og egner seg godt på stranden og i ørkenen. Men siden Samsung snakker om ”fisken i vannet” , er det nok først og fremst strand og vann de har i tankene.

Flere konkurrerende modeller er vantette til større dyp, men hvis du holder deg i overflaten betyr ikke det så mye. Det er ingen informasjon om kameraet er støtsikkert, så det må vi anta at det ikke er.

Det er etter hvert mange vanntette kameraer på markedet. Men der de andre ofte har marine farger, har Samsung valgt farger som bryter litt med de fargene du vanligvis finner under vann, slik at det er lett å se hvis du skulle miste det på bunnen.

Nytt i dag er at vi har fått spesifikasjoner på kameraet. Disse finner du i produktguiden.

Kort fortalt skiller ikke kameraet seg veldig ut, men det er spennende med HD-video på et slikt kamera. Det kan ta opp i 720p med 30 bilder pr sekund i AVI-format med H.264-komprimering. Det meste går på automatikken, og kameraet egner seg godt hvis hovedpoenget er å sikre ferieminnene heller enn å bedrive avansert fotografering.

Samsung WP10 dukker opp i butikkene i mai, og får en veiledende pris på 1650,- kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen